adscode
adscode

Hangi Liselerde İkili Eğitim Olacak

2014 hangi liselerde ikili eğitim olacak?

Hangi Liselerde İkili Eğitim Olacak
Eğitim
TEOG sınavlarının ardından tercih dönemi başladı. Ama özellikle ismi sonradan Anadolu Lisesi olan yani Anadolu İmam Hatip ve Anadolu Meslek Liselerinde kontenjan sıkıntısı gündemde.

Milli Eğitim Bakanlığı ise bu liseler için çözüm arayışında.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, belirli okullara yığılma olur ise çözüm seçenekleri arasında öğrencilerin uzak liselere yerleştirilmesi de var. Ek sınıf açılması da. Bir başka üzerinde durulan seçenek ise ikili eğitimle mevcut dersliklerden yararlanılması.

Eğer ikili öğretime geçilir ise bu sistem sadece anadolu imam hatip ve anadolu meslek liseleri için hayata geçirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı aslında bu yıl adının başına anadolu getirilen tüm liselerde kontenjanların 40'a çıkarılmasına karar verse de özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde talebin yüksek olduğu bölgedeki okullarda ikili eğitime başlanması düşünülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde illere bir yazı gönderdi ve mevcut okul ve dersliklerin kapasitelerinin en üst seviyede öğrenci yerleştirilecek şekilde planlanmasını istedi.

Tercih öncesinde kontenjan sorununun yaşanmaması için okullara kapasiteyi arttırın talimatı yolladı ve okulların mevcut durumdaki kapasitelerini bildirmelerini istedi.

Bakanlık yetkilileri mevcut durumda var olan anadolu liseleri ya da fen liselerinde herhangi bir kontenjan sorunun yaşanmadığını belirtti.

Bu okulların kontenjanlarında herhangi bir artışa gidilmeyecek. Bu liseler için ikili eğitim de düşünülmüyor.

Yeni anadolu liselerinde ne olacağı ise açıköğretim öğrencileri ve özel okulları tercih eden öğrencilerin durumlarına göre belirlenecek.
mebpersonelleri

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)