adscode
adscode

Hangi Özel Okullar Öğrenci Desteği Veriyor?

2014-2015 eğitim öğretim yılında, özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim öğretim desteğinde süreç nasıl işleyecek,kimler bu destekten yararlanacak, kurumları MEB'mi belirliyor,…

Hangi Özel Okullar Öğrenci Desteği Veriyor?
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, başvuru yapan öğrencilerin tamamı destekten yararlandırılacak.

Buna göre, okul öncesine 24 bin 342, ilkokula 54 bin 220, ortaokula 61 bin 339, ortaöğretim kurumlarına 40 bin 736 öğrenci olmak üzere başvuruda bulunan 180 bin 637 öğrencinin tümü eğitim öğretim desteği alacak.

Öte yandan, eğitim öğretim desteğinden yararlanmak için başvuru yapan 4 bin 361 kurumdan 4 bin1'inin destek alacağı belirtildi.

Okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gidecek öğrencilere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500, temel liselere ise 3 bin lira eğitim öğretim desteği verilecek.

Bundan sonraki süreç ne olacak?
Eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin tercih işlemleri 5-9 Eylül'de yapılacak. 10 Eylül'de özel okullara yerleşen öğrenciler ilan edilecek, 10-18 Eylül'de öğrencilerin özel okullara kesin kayıt işlemleri gerçekleştirilecek. 2014-2015 eğitim öğretim yılında okul öncesi ve ilkokullarda ellişer bin, ortaokul ve liselerde yetmiş beşer bin olmak üzere 250 bin öğrenci için eğitim öğretim desteği kontenjanı verilmişti. Eğitim öğretim desteği için 180 bin 637 öğrenci ve 4 bin 361 kurum başvurmuştu.

Eğitim Desteği Verecek Kurumu Seçme Şansı Yok mu?

egitimajansi.com'da velilerden şikayet yağıyor.

Eğitim öğretim desteği verecek kurumları seçme seçeneklerinin bulunmadığını belirten veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenen bir okulda kaydı yapılan öğrenciler için bu zorunluluğunun kaldırılmasını talep ediyor.
İşte o şikayetlerden bazıları;


''Sayın Güçlü,
Başvurumuz sonucu “Eğitim ve Öğretim Desteği” talebimiz kabul gördü ama alacağımız desteği istediğimiz okulda kullanamıyoruz.
Üstelik bu okullar yıllardır eğitim veren ve kendini kabul ettirmiş kurumlar olduğu halde.  
Milli eğitimin amacı burada, sadece kendi istediğim okullara kayıt yaptırırsan destek olurum yoksa destek olmam mi demek istiyor.
Burada amaç devlet okullarındaki yığılmanın önüne geçmekse bu bakış açısından acilen vaz geçmesi gerektiğini düşünüyorum.
Türkiye’de yasal olarak faaliyet gösteren ve denkliği MEB tarafından onaylanmış tüm özel okullarda eğitim desteğinin kullanılabilmesi gerekir.
Bu hususun tarafınızdan dile getirilmesi için yardımınızı rica ederim.''


TÜM ŞİKAYETLER İÇİN TIKLAYIN!

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)