adscode
adscode

HARÇLIKLARINI BAĞIŞLADILAR PASTA SATTILAR SENEGAL’E SU KUYUSU YAPTIRDILAR

SEV Amerikan Koleji (SAC) öğrencileri, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesiyle, dayanışma ruhunun sınır tanımayacağını kanıtladı.

HARÇLIKLARINI BAĞIŞLADILAR PASTA SATTILAR SENEGAL’E SU KUYUSU YAPTIRDILAR
Okullardan Haberler
SAC ÖĞRENCİLERİNDEN SINIRLARI AŞAN DAYANIŞMA:

 

 
‘Susayana Susma Projesi’ni hayata geçiren SAC öğrencileri, okulda düzenledikleri etkinliklerden elde ettikleri gelirle Senegal’in Kakane Köyü’ndeki ilkokulun bahçesine su kuyusu yaptırdılar. Böylece hem öğrenciler hem de köylüler ihtiyaçları olan suya ulaşmak için 1 kilometre yol kat etmekten kurtuldular

Toplumsal duyarlılığı olan bireyler kazandırmak amacıyla sosyal sorumluluk projelerine destek veren SEV Amerikan Koleji’nin (SAC) öğrencileri, bu kez Senegal ile kardeşlik ve dayanışma köprüsü kurdular. SAC öğrencileri, öğretmenleri Lale Akkaya rehberliğinde başlattıkları ‘Susayana Susma Projesi’ ile Senegal’in 850 nüfuslu Kakane Köyü’ndeki ilkokulun bahçesine su kuyusu yaptırarak köyün suya kavuşmasını sağladılar.

SAC’de görev yapan öğretmen Lale Akkaya, internette Afrika’da bir su kuyusunun açılışında köylülerin suya kavuşmasıyla yaşadığı mutluluk anında yaşananları görünce kolları sıvadı. SAC Müdürü Elvan Tongal’ın da desteğiyle gönüllü 26 öğrenci, Afrika’da sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren Sen de Gel Derneği ile bir proje geliştirdi.

‘SUSAYANA SUSMA’

‘Susayana Susma Projesi’ başlatan SAC öğrencileri, Sen de Gel Derneği’nin belirlediği Senegal’in Casamance Bölgesindeki Kakane Köyü’ne su kuyusu kazandırmak için çalışmalara başladı. Su kuyusunun Kakane Köyü İlkokulu’nun bahçesinde yapılacak olması öğrenciler için projeyi daha anlamlı hale getirdi.

HARÇLIK ARTIRDILAR PASTA SATTILAR

Gönüllü 26 SAC öğrencisi, su kuyusunun yapılması için gerekli geliri sağlamak için yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenlediler. Yılbaşında kendi harçlıklarından aldıkları hediyeleri çekilişle dağıttılar ya da minik bir oyun parkuru kurup oyun başına ücret talep ettiler. İkinci el satışı düzenlediler ve kullanmadıkları fakat diğer arkadaşlarının ilgilerini çekebilecek eşyalarını satışa çıkarttılar. Evde yaptıkları kek ve pastaları sattılar, okulun düzenlediği rehberlik sempozyumunda da bir ikinci el standı açıp orada da satış yaptılar. Hatta kendi harçlıklarından da artırarak bağışta bulundular.

HEM SU HEM İSTİHDAM İMKANI

Öğrencilerin gerekli miktarı toplamasının ardından Sen de Gel Derneği’nin Senegal’de anlaşmalı olduğu müteahhit firma su kuyusu için çalışmalar başladı. Çalışma süresince köyden bazı gençler de istihdam edildi. Böylece hiç iş imkanı olmayan Kakane Köyü sakinleri için ekonomik bir katkı da sağlanmış oldu.

Yapılan çalışmalar sonucunda suya ulaşıldı ve su kuyusu 850 nüfuslu Kakane Köyü İlkokulu’nun bahçesinde inşa edildi. Su kuyusunun hizmete girmesiyle, hem köylüler hem de öğrenciler suya kavuştu. Daha önceleri okulun öğrencileri içme, tuvalet ve diğer hijyen ihtiyaçları için gereken suyu yaklaşık 1 km uzaklıkta köy merkezindeki kuyudan sağlıyorlardı. Ayrıca açık bir kuyu olduğundan içindeki suyun tüketimi çok sağlıklı değildi. Kakane Köyü sakinleri artık suya ulaşmak için 1 kilometre yol kat etmekten kurtuldu. Üstelik daha sağlıklı bir suya kavuşan Kakane sakinleri, içme suyu ihtiyacını da yeni yapılan bu kuyunun suyundan giderebiliyor. Su kuyusunun resmi açılışı Aralık ayında yapılacak.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)