adscode
adscode

Harvard'ta Türkiye'yi temsil ettiler

Modafen Okulları, bu yıl 68.’si düzenlenen Harvard Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na (Model United Nations Conference) 15 lise öğrencisi ile katılan İstanbul’daki tek okul oldu.

Harvard'ta Türkiye'yi temsil ettiler
Eğitim
Güncelleme : 26-Apr-22 12:34

Boston’da Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen, Model Birleşmiş Milletler konferansına 9. kez katılmayı başaran Modafen’li lise öğrencileri, Harvard Model Birleşmiş Milletler Konferansı Sertifika Töreni’nde sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Kurulduğu 2006 yılından günümüze sosyal ve akademik hayattaki dengenin sağlandığı bir eğitim sistemini hedeflemiş olan Modafen Okulları öğrencilerinden Aksel Kohen, Ali Ehad Türker, Alisa Ağaoğlu, Derin Avşar, Doğa Turan, Ege Balık, Ege Şehsuvaroğlu, Ekin Diniz, Elçin Yalı, Emir Ömer Tezçakar, Mehmet Alp Kobanbay, Nehir İnceoğlu, Nursima Congar, Süleyman Tanyolaç, Zehranur Aytop ile birlikte; İngilizce Öğretmenleri Gökçe Lap ve Özlem Erdir özverili çalışmalarının ardından Harvard MUN 2022 için Amerika Birleşik Devletleri’ne gittiler.

Dünyanın 40 farklı ülkesinden 5 bine yakın lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen Harvard MUN konferansında her okul, kendilerine konferans yöneticileri tarafından atanan bir ya da iki ülkeyi temsil ederek Birleşmiş Milletler’in güncel konularını tartıştılar. 9. kez bu konferansa katılmayı başaran Modafen Okulları öğrencileri ise bu yıl Slovakya ülkesinin delegasyonu olarak konferansta yer aldılar.
Öğrencilerin, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle bir araya gelip dünya meselelerini tartışarak İngilizce dil becerilerini ileri düzeyde kullanma fırsatı yakaladıkları konferansta, oturumlar boyunca dünya gündemini yakından ilgilendiren sosyal, siyasi, ekonomik ve bilimsel konular ele alındı. Harvard Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nda (Harvard Model United Nations Conference) Modafen Okulları’nı ve ülkemizi başarıyla temsil ederek tamamlayan öğrencilere sertifika töreni ile HMUN sertifikaları takdim edildi. Öğrencilerin yapmış oldukları İngilizce konuşmalarıyla ve sunumlarıyla duygularını, HMUN konferansında edindikleri kazanımlarını paylaştıkları tören kutlama yemeğiyle son buldu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)