adscode
adscode

Hastaları oy kullanmaya ambulans götürecek

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Seçimlerde 'sağlık sorunum var, yatağa bağımlıyım' diyen tüm vatandaşlarımızı, 81 ilimizde, 112 ve evde sağlık hizmeti sunan araçlarımız sandığa götürecek" dedi.

Hastaları oy kullanmaya ambulans götürecek
Türkiye'den Haberler
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, seçimde sağlık sorunu bulunanlara oy kullanabilmeleri için ambulans hizmeti verileceğini bildirdi.

Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Dobruca Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin 1 Kasım'da yapılacağını hatırlattı.

Tüm seçmenlerden, oy kullanma sorumluluğunu yerine getirmelerini isteyen Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Seçimlerde 'sağlık sorunum var, kendi imkanlarımla gidip oyumu kullanamıyorum, yatağa bağımlıyım, yardım edilse gider oyumu kullanırım' diyen tüm vatandaşlarımızı, 81 ilimizde, 112 ve evde sağlık hizmeti sunan tüm araçlarımız oy kullanmaya sandığa götürecek. Vatandaşımızın o vicdani sorumluluğunu yerine getirmelerine Sağlık Bakanlığı olarak her türlü desteği sağlayacağız ki demokrasiye katkı sağlamış olalım. Vatandaşın 112 Acil Servis Hattı'nı araması yeterli olacak. Daha önceden aranmasına gerek yok. Ambulanslarımızın esas hizmetlerini de vermesi gerekiyor. Tabii ki gelecek ambulans, belki istenen saatte değil ama o gün içerisinde verilen saatte gelecektir. Sabah erken saatte arandığında bizim işimiz de kolaylaşmış olur, ona göre planlamaları yapabiliriz."

Hakkari'deki terör saldırısı

Müezzinoğlu, son dönemde sağlık kurumları ve çalışanlarına yönelik terör saldırılarına da değinerek, temmuz ayından bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilde vatandaşların sağlık hizmetlerine güvenli bir şekilde ulaşmasında sorunlar yaşadığına işaret etti.

Ambulanslar ve sağlık kurumu binalarının molotofkokteyli, roketatar veya kurşun atılarak hizmetlerin aksatılmaya çalışıldığını anlatan Müezzinoğlu, kimi zaman da ambulans ekiplerinin belirli sürelerle zorla alıkonulduğunu ifade etti.

"Terör değil, kardeşliğe açılan gönüller ve şifa veren eller kazanacak"

Söz konusu bölgede yaklaşık 4 bin uzman hekim, bin 100 civarında pratisyen hekimin bulunduğunu aktaran Müezzinoğlu, 5 binin üzerinde hekim, hemşire, sağlık çalışanı ve yan kadrolarla hizmet verdiklerini bildirdi.

Bakan Müezzinoğlu, Şemdinli'deki hastanenin kullanılamaz hale getirilmesinden sonra sahada genel sekreterler ve il sağlık müdürlerinin, kamuoyu duyarlılığı oluşturmak adına çalışma yapılmasını istediklerini belirtti.

Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bakanlık yetkililerimize gelen talep doğrultusunda, 'Terör değil, kardeşliğe açılan gönüller ve şifa veren eller kazanacak' sloganı oradan geldi. 81 ilimizde aynı duyguyu paylaşıyoruz. Bu ülkede istiyoruz ki kardeşlik güçlensin, 78 milyon ülke insanımız en ideal sağlık hizmetini alabilsin. Sağlık hizmetlerinde en ufak bir aksamaya sebebiyet verecek hangi yapı olursa olsun onun karşısına dimdik durabilmek, her insanın ve her vatandaşımızın en tabii hakkı olan sağlıklı yaşama hakkının korunmasına yönelik 81 ilimizde böyle bir çalışma başlattık. Kamuoyundan sağlık hizmeti verenlere de sahip çıkılmasını beklediğimizi ifade ediyorum.

Güvenlik sıkıntıları olan bölgelerde 21 ilimizde geçen yıl temmuz ile ekim ayları arasında 111 hekim istifası olmuş. Aynı dönemde 2015'te ise hekim istifası 174 oldu. Bu boş alanların yerine de hemen gerekli görevlendirme ve atamaları yapıyoruz. Dinamik bir yapımız, dinamik bir hizmet sunumumuz var. Tek arzumuz, güvenlik sorunu yaşamamak."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)