adscode
adscode

Hastanın derdini anlamak için işaret dilini öğrendiler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına işaret dil eğitimi verildiğini belirterek, "İşitme engelli hastamıza gittikleri zaman rahat bir şekilde iletişim kurabiliyorlar" dedi.

Hastanın derdini anlamak için işaret dilini öğrendiler
Sağlık
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi sağlıkta 12 yılda dünyanın bile hayal edemediği bir noktaya getirdiklerini, önemli başarılara imza attıklarını ifade etti.

Kamu hastanelerinde çalışan sağlık personeline işaret dili eğitimi verildiğini ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"112'de çalışan 25 acil tıp teknisyenimiz, 3 ay boyunca aldıkları kurslarla işaret dilini öğrendiler. Şimdi bunlar herhangi bir işitme engelli hastamıza gittikleri zaman işaret dilini biliyorlar. Hastalarla çok daha rahat bir şekilde iletişim kurabiliyorlar. Hastalarda tam anlamıyla sağlıkçılarımıza sorunları anlatabiliyor. Proje kapsamında hastaneye başvuran işitme engelli vatandaşlara daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunmak istiyoruz."

"Türkiye dünya ile yarışabilir bir noktada"

Tıbbi sekreterlerinde işaret dili eğitimi aldığını anlatan Bakan Müezzinoğlu, Edirne'den başlayan bu uygulamayı tüm Türkiye'ye yaymak istediklerine işaret etti.

Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık turizminde yakın coğrafyanın merkezi yapmak istediklerini belirterek, "Kalp naklinde karaciğer naklinde kanser tedavisinde Türkiye dünya ile yarışabilir bir noktada. Karaciğer naklinde Avrupa'da Türkiye birinci. Diğer organ nakillerinde de çok güçlü" diye konuştu.

İşitme engelli bireylerin acil bir sağlık sorunuyla karşılaştıklarında iletişim güçlüğü çekmemeleri için "Sağlıkta Engelsiz Hizmet" projesini başlattıklarını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu proje kapsamında, İşaret Dilinde Görüntülü Destek Merkezi oluşturduklarını kaydetti.




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)