adscode
adscode

Haydaaa! El Yazısından Vazgeçilmemiş. Dik Temel Harflere Geçilmiş!

Bakan Bey kaldırıldı dedi. Bakan Yardımcısı, devam edileceğini söyledi. Gelin de çıkın işin içerisinden. Bakalım, el yazısı konusunda daha neler duyacağız!..

Haydaaa! El Yazısından Vazgeçilmemiş. Dik Temel Harflere Geçilmiş!
Günün Yazısı
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, el yazısından vazgeçilmediğini ve gelecek eğitim öğretim yılında, dik temel harflerle ses temelli okuma yazma öğretimi dönemine geçilecek olmasının, el yazısından vazgeçildiği anlamına gelmediğini, çocukların 3. sınıfta el yazısını öğreneceklerini söylemiş!


İşte haber:

Erdem, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde el yazısından dik temel harflere geçilmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Gelecek eğitim öğretim yılında dik temel harflerle ses temelli okuma yazma öğretimi dönemine geçilecek olmasının, el yazısından vazgeçildiği anlamına gelmediğini belirten Erdem, çocukların 3. sınıfta el yazısını öğreneceklerini söyledi.

El yazısının çocuklar için zor olduğuna işaret eden Erdem, şunları kaydetti:

"El yazısı malum hep gündemdeydi. Çocukların el kaslarındaki gelişme o yaşlar için el yazısına uygun değil. Zaten el yazısını terk etmiyoruz ama ilk 2 yıl düz yazıyla, daha sonra el yazısıyla öğrenecekler. Çocuklar, veliler, öğretmenler zorlanıyordu. Ortaya çıkan yazı çok karışıktı, istenilen düzeyde olmuyordu. Bu sistemle daha rahat olacak. Bu Milli Eğitimin durup dururken aldığı bir karar değil, uzmanların, eğitim alanındaki değerlendirmelerle velilerin ortak kararıdır”

Çocukların, el kasları, madem o yaştaki çocukların el yazısına geçişine için uygun değildi, Bakanlık olarak niye onca yıl bunu dayattınız?

Peki 3’üncü sınıftaki çocuklara da zor gelirse ne olacak?

Daha da önemlisi, el kaslarını güçlendirecek, başka yöntemler yok mu?

Örneğin spor gibi!..

Söz konusu kararı da, durduk yerde almamışlar, velilere, uzmanlara sormuşlar!

Peki bunu, uygulaya başlamadan önce niye sormadınız?..

Anlayacağınız, tam MEB’lik bir durumla karşı karşıyayız.

Allah, hepimize sabır versin!..

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)