adscode
adscode

Haydi Kızlar Yazılıma!

​YTÜ, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin başlattığı Haydi Kızlar Yazılıma projesi ile ilköğretim seviyesindeki kız öğrencilere yazılım eğitimi verildi.

Haydi Kızlar Yazılıma!
Eğitim
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü (BÖTE) öğrencilerinin başlattığı Haydi Kızlar Yazılıma projesi, Microsoft Türkiye Açık Akademi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümü iş birliğiyle gerçekleştirildi. Bu proje ile ilköğretim seviyesindeki kız öğrencilere yazılım eğitimi verildi.

Projeyi gerçekleştiren öğrenciler, toplumda oluşan bilgisayar dünyasında erkeklerin daha egemen olduğuna dair inancı yıkarak, özellikle yazılımın kızlar tarafından da yapılabileceğini göstermeyi amaçladılar. Proje kapsamında yazılımın eğitimini veren dört öğretmen adayı da bu amaca uygun olarak bayanlardan oluştu. 

Esenler Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı destekli projeye katılan öğrenciler, Microsoft Kodu Game programı ile kendi oyunlarını yazmayı öğrendiler. "Kendi oyunumu kendim yapıyorum" diyen öğrenciler, kendi başlarına elma yiyerek puan alabilme, dünya oluşturabilme, belli bir puan elde edince oyunu kazanma gibi becerileri kazandılar. 

Kız öğrencilerin yazılıma beklenenden daha fazla ilgi ve başarı göstermesi projenin amacına ulaştığını gösterirken, gelecek yıllarda bilişim dünyasında bayan yazılımcıların artabileceğine dair umut ışığı oldu. YTÜ BÖTE öğrencileri, projenin periyodik aralıklarla devam edeceğini söyledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)