adscode
adscode

Hilton Worldwide’ın En İyi Şefleri ve Barmenleri İstanbul’da Yarıştı

400’den fazla yiyecek- içecek uzmanı ve executive şef ilk kez İstanbul’da, Hilton Worldwide Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Yiyecek-İçecek Konferansı’nda bir araya gelirken, Hilton Worldwide’ın en parlak yetenekleri…

Hilton Worldwide’ın En İyi Şefleri ve Barmenleri İstanbul’da Yarıştı
Etkinlikler
İstanbul’da düzenlenen Hilton Worldwide Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Yiyecek-İçecek Konferansı (Hilton Worldwide Europe, Middle East and Africa Food and Beverage Conference ) Hilton Worldwide’ın şeflerini, yiyecek-içecek uzmanlarını ve sektörün liderlerini buluşturdu. Etkinlik kapsamında hem yiyecek-içecek dünyasındaki trendler ve yenilikler tartışıldı hem Hilton Worldwide çalışanlarının hünerlerini sergiledikleri bir yarışma düzenlendi.  

Markanın geçen yıl açılan amiral gemisi, yiyecek-içecek servisiyle ünlü Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Kongre Merkezi’nde şubat ayında düzenlenen etkinlikte 400’den fazla sektör profesyoneli ve şef bir araya geldi.

Hilton Worldwide Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Yiyecek-İçecek Başkan Yardımcısı Simon Lazarus etkinlikle ilgili olarak şöyle konuştu: “Yiyecek-içecek, dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen küresel otel zinciri Hilton Worldwide’ın başarısı ve performansı konusunda kilit bir rol oynuyor. Vizyonumuz, yiyecek-içecek alanında tartışmasız mükemmeliyet sembolü olmak ve tüm otellerimizde olağanüstü yiyecek-içecek hizmetleri sağlamaya odaklanmış durumdayız. Sürekli gelişen ve çok güçlü bir rekabetin yaşandığı bu pazarda konuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli yenilikler sağlamak için çalışıyoruz.”

Prestijli Yiyecek ve İçecek Uzmanları Yarışması’nda (F&B Masters) katılımcılar teknik becerilerini, yaratıcılıklarını ve inovasyon yeteneklerini sergiledi. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika çapındaki Hilton Worldwide otellerinden seçilen 10 yiyecek-içecek ekibi iki kategoride yarıştı: Aşçılık ve barmenlik. Hilton Worldwide’ın üst düzey yiyecek-içecek yöneticileri, endüstri uzmanları ile Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan gazetecilerden oluşan bir jürinin önüne çıkan yarışmacılar, yaratıcılık, lezzet, hazırlık, inovasyon ve sunum alanlarında değerlendirildi.

Hilton Alexandria Corniche (Mısır), Hilton Amsterdam (Hollanda), Hilton Prague Old Town (Çek Cumhuriyeti), Hilton Sandton (Güney Afrika) ve Hilton Vienna Danube Waterfront’tan (Avusturya) gelen ekiplere, ‘kara kutu’dan çıkan ve öncesinde ne olduğunu bilmedikleri malzemeler kullanarak üç farklı yemek hazırlama görevi verildi. Yarışmacılar, bu malzemelere ek olarak ahtapot, ördek ve ayva kullandı.

Hilton İstanbul Bosphorus (Türkiye), Conrad Algarve (Portekiz), Doubletree by Hilton Marjan Island (BAE), Hilton Addis Ababa (Etiyopya) ve Hilton Manchester Deansgate’den (İngiltere) gelen ekipler ise Miksoloji Kupası için yarıştı. Yoğurt, avokado, ceviz, biberiye ve üzüm gibi 20’den fazla malzeme kullanarak yenilikçi kokteyller hazırlayan yarışmacılar, denge, teknik, ölçüm, iletişim tarzı ve içecek sunumu alanlarında değerlendirmeye tabi tutuldu.

Yarışmada Hilton Vienna Danube Waterfront aşçılık, Conrad Algarve de miksoloji kategorilerinde altın madalya kazanırken, Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Kongre Merkezi Executive Chef’i Yannis Manikis, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde 2014’ün en iyi şefi seçildi.



Hilton Worldwide Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Yiyecek-İçecek Başkan Yardımcısı Simon Lazarus şöyle dedi: “Olağanüstü bir yiyecek-içecek deneyimi sunmak için işini tutkuyla yapan profesyoneller yetiştirmek ve kendilerini geliştirmeleri için olanaklar yaratmaya gerek olduğuna inanıyoruz. Bu amaç doğrultusunda ekip üyelerimizi desteklemeyi ve eğitmeyi sürdürüyoruz. Yiyecek ve İçecek Uzmanları Yarışması, onlara yetenek ve becerilerini sergileyebilecekleri harika bir platform sağlıyor. Yarışmanın kalitesi olabilecek en yüksek düzeydeydi ve tüm finalistler başarılarından gurur duymalı.”

Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Kongre Merkezi Executive Şefi Yannis Manikis ise “Türkiye, zengin bir gastronomi mirasına ve mutfak geleneğine sahip. Geleneksel tarifler için kaliteli malzemeler kullanır ve modern dokunuşunuzu da eklerseniz, sonuçlar her zaman unutulmaz olur. Bizim işimiz inovasyon ve ben de kültürel ve toplumsal değerlerimize uygun oldukları sürece yeni trendleri değerlendirmeye her zaman açığım. Bu anlayışın bir göstergesi olarak, Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Kongre Merkezi’nin ana restoranı olan the globe’da dahiyane dokunuşlarla zenginleştirilmiş geleneksel tatlar sunuyoruz” ifadesini kullandı.

Conrad Algarve, ‘2014 Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi En İyi Yiyecek ve İçecek Oteli’ ödülüne, Hilton Vienna Danube Waterfront’tan Thomas Spitzer de ‘2014 Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi En İyi Yiyecek ve İçecek Müdürü’ ödülüne layık görüldü.


Hilton Worldwide Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Yiyecek-İçecek Yarışması’nın Kazananları ve Ödül Alanlar

Aşçılık Kupası
    •    Hilton Vienna Danube Waterfront, Altın Madalya
    •    DoubleTree by Hilton Marjan Island, Gümüş Madalya
    •    Hilton Amsterdam, Bronz Madalya

Miksoloji Kupası
    •    Conrad Algarve, Wilson Pires (Gusto Bar Barmeni), Altın Madalya
    •    Double Tree by Hilton Marjan Island, Machiel Bakker (Restoran Müdürü), Gümüş Madalya
    •    Hilton Manchester Deansgate, Benjamin Williams (Cloud 23 Bar, Baş Barmeni), Bronz Madalya

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Yiyecek ve İçecek Ödülleri
    •    2014 Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Yiyecek ve İçecek Müdürü – Thomas Spitzer, Hilton Vienna Danube Waterfront Yiyecek ve İçecek Müdürü
    •    2014 Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Executive Şef – Yannis Manikis, Hilton Istanbul Bomonti Otel & Konferans Merkezi Executive Şefi
    •    2014 Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Yiyecek ve İçecek Oteli – Yiyecek ve İçecek Müdürü Luca Ruggerio ve Executive Şef Andrew McGie tarafından temsil edilen Conrad Algarve

 Simon Lazarus

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Lazarus, şirketin faaliyette ve açılması planlanan otellerinin yiyecek-içecek stratejisinin oluşturulması ve uygulanmasından sorumlu. Lazarus’un öncülüğünde yiyecek-içecek bölümü; Avrupa, Ortadoğu ve Afrika genelinde yılda 45 milyondan fazla konuğa hizmet veren 380’den fazla restoran ve 420 barıyla, bölgenin en büyük restoran işletmecilerinden biri ve ödüllü bir organizasyon haline geldi. 1993 yılında Hilton Toronto’da yardımcı aşçı olarak göreve başlayan Lazarus, Zürih, Londra, Bahama Adaları ve Amsterdam’daki büyük Hilton tesislerinde görev yaptı ve yedi yıl içerisinde executive şefliğe yükseldi. Executive şef olarak görev yaptığı dönemde, Hilton Avrupa Bölgesi Yiyecek ve İçecek ekibine katılarak standart kılavuzları geliştirdi ve pek çok Avrupa otelinin açılmasına katkıda bulundu.

Yannis Manikis

22 yıldır gıda hizmet sektöründe görev yapan Yannis Manikis profesyonel kariyerine 1993 yılında Hollanda’da iki Michelin yıldızlı Restaurant L’Auberge’de başladı. Dubai ve Montreal gibi farklı yerlerde çalıştıktan sonra, 2005’te Hilton Sydney’de aşçı yardımcısı olarak göreve başladı. Manikis, Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Kongre Merkezinden önce, Hilton Athens’te executive şef olarak görev yaptı.    

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)