adscode
adscode

Hindistan akıllı telefon pazarı rekor kırdı!

Hindistan akıllı telefon pazarı 2015 yılında yeni bir rekor kırdı. Hindistan içerisinde tam bir milyar akıllı telefonu sayısına ulaşıldı.

Hindistan akıllı telefon pazarı rekor kırdı!
Bilim Teknoloji
Akıllı telefon pazarında Hindistan son yıllarda yükselen bir trende sahipti. Markaların giriş ve orta seviyeli telefonlarını Hindistan’da duyurmasıyla birlikte 2015 yılında sektörün en dikkat çekici bölgesi Hindistan oldu.

Hindistan akıllı telefon pazarı ikinci oldu!

Bir milyar akıllı telefon sayısına ulaşma rekoru Çin’e ait. Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, 1.36 milyarlık nüfusuyla 2012 yılında bir milyar akıllı telefona ulaşmayı başarmıştı. Dolayısıyla Hindistan ikinci sıraya yerleşti. Çin bu dönemlerde 1.5 milyara ulaşmanın sınırında.

Hindistan nüfusu ise 1.25 milyar. Yani aslında Çin’e göre %10’dan daha az bir fark var. Ancak burada önemli nokta, elektronik sektörünün neredeyse tamamının Çin’de olması. Yani Çin’de akıllı telefonlara ulaşmak daha kolay. Aradaki farkın en iyi açıklaması bu.

Bu noktaya ulaşılmasındaki önemli paylardan biri de Hindistan’daki GSM operatörlerine ait. Firmalar 2015 yılında yeni modellerin pazarlamasında önemli bir rol üstlendi.

Çin ve Hindistan gibi ülkelerde yükseliş hızla devam ederken ABD ve Avrupa bölgelerinde ise sektör durgunlaşmaya başladı. Amiral gemisi sınıfındaki cihazların satışında ciddi kayıplar var. Markalar bu sebeple aradaki farkı giriş seviyesi telefonlarla kapatmaya çalışıyor. 2016 yılında akıllı telefon sektöründe önemli değişiklikler bekleniyor. Çinli firmalar dünya geneline açılmaya başlayacak ve bu tanıdığımız diğer dev markaların işlerini zorlaştıracak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)