adscode
adscode

Hortum ve fırtına alarmı! Antalya ve Hatay'da eğitime 1 gün ara verildi!

Antalya'da Kemer, Kumluca, Finike, Demre ile Kaş'ta fırtına ve hortum riski nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Hortum ve fırtına alarmı! Antalya ve Hatay'da eğitime 1 gün ara verildi!
Eğitim

 

Hatay'ın üç ilçesinde şiddetli fırtına ve yağmur riski nedeni ile okullar tatil edildi. Şiddetli fırtınanın etkili olduğu İskenderun, Arsuz ve Belen ilçelerinde elektrik kesintileri yaşanırken balıkçılar zor anlar yaşadılar

Hatay'ın İskenderun. Belen ve Arsuz ilçelerinde şiddetli fırtına ve yağmur nedeni ile okullar bir gün tatil dildi.

İskenderun körfezinde öğleden sonra etkili olmaya başlayan şiddetli fırtına özellikle Belen'in yüksek kesimlerinde hayatı olumsuz etkiledi. Belen ilçesinin büyük bölümü, Arsuz ilçesinin ise Nardüzü, Karaağaç mahallelerinde ve İskenderun'un ise Mustafa Kemal mahallelerinde elektrik kesintileri nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşandı. İskenderun balıkçı barınağında ise bazı balıkçı teknelerinde fırtınada çıkan dalgalardan dolayı çarpışmadan kaynaklı hasarlar oluştu. Gece barınağa gelen balıkçılar fırtınadan etkilenmemek için teknelerinin halatlarını sağlamlaştırdılar.

Konu ile ilgili Hatay Valisi Rahmi Doğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İskenderun ve Belen ilçelerinde 07.01.2019 perşembe günü ilk ve orta dereceli okulların Arsuz ilçesinde ise bazı okullarda eğitim bir gün ara verildiğini belirterek Perşembe günü şiddetini arttırması beklenen fırtına ve sağanak yağmura karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

 

Sabah


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)