adscode
adscode

Hukuk ve Adalet Eğitimi Ortaokuldan Başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve imam hatip ortaokullarında gelecek yıl okutulmaya başlanacak hukuk ve adalet dersinin öğretim programını yayımladı.

Hukuk ve Adalet Eğitimi Ortaokuldan Başlayacak
Ortaokul





Geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında "Hukuk Bilinci Geliştirme Komisyonu" oluşturuldu. Komisyon tarafından geliştirilen "Hukuk ve Adalet Dersi" öğretim programı, MEB'in internet sitesinde yayımlandı.
Programa göre, hukuk ve adalet dersiyle, öğrencilerin, "Evrenin ruhu olan adalet duygusu" ve hukuk bilincinin erken yaşlarda geliştirilmesi amaçlanıyor.
Dersle çocuklara başkalarının hakkına saygı duyması, bunu ilişkilerine yansıtması, vatandaş olarak hak ve sorumluluk bilincine sahip olması, güncel hayatta karşılaşabileceği sorunlara yönelik temel hukuki bilgi ve becerileri edinmesi hedefleniyor.
"Hukuk ve Adalet Dersi" öğretim programı, öğrencilerin günlük yaşamda karşılaşabileceği hukuk ve adalet kavramlarıyla ilişkili sorunların çözümünde özellikle barışçıl yöntemlere ilişkin gerekli bilişsel ve duyuşsal kazanımları vurgulamayı temel alıyor. Bu noktada öğrencilerin kendi yaşantıları yoluyla örnek olaylara dayalı çözümlemeler yapmaları, hukuk ve adaletle ilgili yaşantı ve gözlemlerinden hareketle bu derste öğrendikleri yeni kavramları içselleştirmeleri ve temel beceriler kazanmaları bekleniyor.
AA




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)