adscode
adscode

“HundrED Yenilikçi Eğitim Projesi”nin Türkiye Elçisi Fide Okullarının Kurucusu Ali Koç Oldu

Fide Okullarının Kurucusu Ali Koç, tüm dünyada eğitim alanındaki en yenilikçi uygulamalarıdestekleyen ve bunların yaygınlaştırılmasını amaçlayan HundrED projesinin Türkiye’deki elçisi olarak görev yapacak.

“HundrED Yenilikçi Eğitim Projesi”nin Türkiye Elçisi Fide Okullarının Kurucusu Ali Koç Oldu
Türkiyeden Haberler
Hızla değişen dünyada eğitim anlayışının da değişmesi gerektiğini savunan, bu amaçla dünyanın her yerinde yenilikçi eğitim uygulamalarını destekleyen Finlandiya merkezli HundrED projesi, her yıl yeni ufuklar açan 100 eğitim uygulamasını belirliyor ve bunların yaygınlaştırılması için çalışıyor. Çeşitli ülkelerde alanında fark yaratmış yenilikçi eğitimcileri HundrED Elçisi olarak tanımlayan proje, 2016 yılında açılan, yol haritasını eğitimi dönüştürmek üzere tasarlayan, Fide Okullarının Kurucusu Ali Koç’u Türkiye Elçisi olarak belirledi. Ali Koç, Ankara’dan Cizre’ye, Alanya’dan Batman’a kadar pek çok farklı coğrafyada öğretmenlik ve yöneticilik yapmış, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan STK’lara, özel okuldan köy okuluna kadar pek çok farklı kurumda görev yaparak Türkiye’deki eğitim sistemine her açıdan bakma fırsatını bulmuş deneyimli bir eğitimci ve bağımsız eğitim platformu Eğitimpedia’nın da kurucusu.

Dünyada yeni bir eğitim anlayışının öncülüğünü yaparak özel bir saygınlık kazanan HundrED’ın Türkiye Elçisi olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ali Koç, şunları söyledi:

“Biz Fide Okullarında farklı bir kültür yaratmayı hedefliyoruz. Başarı anlayışını; her öğrencinin bir birey olarak görüldüğü, kendine özgü beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesi için olanakların yaratıldığı ve egemen olduğu bir kültür içinde hayata geçiriyoruz. Bu yüzden farklıyız. Nitekim, hayata geçirdiğimiz eğitim anlayışımız, HundrED projesinin ‘yenilikçilik’, ‘etkide bulunma/sonuç alma’ ve ‘dünyanın başka yerlerinde uygulanabilirlik’ kriterlerine uygun bulundu ve bu nedenle projenin Türkiye Elçisiyim. Fide Okulları bu saygın global eğitim inisiyatifinin bir parçası haline geldi. Bu, dünyanın değer verdiği ve geliştirmeye çalıştığı bir yolda ilerlediğimizin en güzel kanıtı.” 

HundrED projesinin “Yüz Elçi” programı Finlandiya’da kurulan ve global ölçekte faaliyet gösteren HundrED, dünyanın her yerinden yenilikçi eğitim anlayışını paylaşan eğitimcileri çabalarına katkıda bulunmaya davet ediyor. HundrED, Yüz Elçi programını da yenilikçi eğitimin öncülerinin, her yıl seçtikleri 100 yenilikçi uygulamayı kendi ülkelerinde tanıtmaları ve kendi ülkelerindeki yenilikçi uygulamalar hakkında bilgi paylaşmaları için başlatmış. Eğitimde gelenekselden yenilikçiliğe değişimin tabandan başlayan bir hareketle gerçekleşeceğini savunan HundrED, dünyanın çeşitli ülkelerinden Elçilerini projenin değerlerini paylaşan her kesimden bireyler arasından seçiyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)