adscode
adscode

ide okulları, ‘Okul Dışarıda Günü’ ile Dersleri Açık Havaya Taşıdı.

Modern eğitim yaklaşımı, deneyimli öğretmen kadrosu ve eğitim teknolojileri alanındaki güçlü altyapısı ile öğrencilerine yarının yetkinliklerini kazandıran ide okulları, Okul Dışarıda Günü’nde sınıflarını açık havaya taşıyarak dersleri oyun yoluyla i

ide okulları, ‘Okul Dışarıda Günü’ ile Dersleri Açık Havaya Taşıdı.
Okullardan Haberler

Bugüne kadar 110 ülkeden 6 milyon çocuğa ulaşan Okul Dışarıda Günü, açık havada öğrenmeye ve oynamaya ilham vermek için her yıl dünya çapında kutlanan bir organizasyondur. Günümüz yaşam şartlarında çocukların dışarıda oyun oynama süreleri iyice azaldı. Buradan yola çıkarak çocukların açık havada geçirdiği süreyi arttırmak amacıyla düzenlenen bu organizasyon, aynı zamanda çocuğun öğrenme ile arasındaki ilişkiyi güçlendirir ve çevresiyle daha kuvvetli bağlar kurmalarını sağlar.

ide okulları, Okul Dışarıda Günü kapsamında sınıflarını açık havaya taşıyarak dersleri oyun yoluyla işledi. Öğrenciler gün boyunca dersleri bahçede yaparak ve oyunlar oynayarak, öğrenmenin eğlenceli yanını keşfetti.

ide anaokulu öğrencileri, dans edip oyunlar oynarken aynı zamanda küçük birer kâşif gibi hareket ederek bahçede buldukları bitkileri ve canlı türlerini incelediler. ide İlkokulu öğrencileri de, adım hesabıyla bahçeyi bir uçtan diğer uca kadar ölçerek işlem yaptıkları eğlenceli matematik derslerinin yanı sıra kitap okuyup masal yazdılar. Flash kartlarla İspanyolca oyun oynayan ortaokul öğrencileri, matematik dersinde hulahop ile çember çalışması yaparken, aynı zamanda fen bilgisi dersinde işledikleri üniteleri kapsayan tabu oyunu oynadılar. Bu sayede öncesinde edindikleri bilgileri oyun oynarken kullandılar.

Anaokulundan ortaokulu kadar tüm kademelerden öğrencilerin aktif olarak katıldığı Okul Dışarıda Günü’nde öğrenciler halat çekme yarışmasından flag oyununa, kutu oyunlarından yağ satarım bal satarım gibi geleneksel oyunlara kadar birçok eğlenceli aktivite ve derslerle renkli bir günün parçası oldular.

Derslerde edindikleri bilgileri oyunla pekiştiren ide’liler, farklı ve eğlenceli bir okul günü deneyimlemiş oldu.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)