adscode
adscode

İdeal Bebek Kilo ve Boy Orantısı

Bir bebeğin ideal boyu ve kilosu ne kadar olmalıdır?

İdeal Bebek Kilo ve Boy Orantısı
Türkiye'den Haberler

 

Bir bebeğin ideal boyu ve kilosu ne kadar olmalıdır? 
 

Bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyüdüklerini ve geliştiklerini görebilmek için en çok öne çıkan konu, ideal boy ve kilo durumlarının izlenmesi ile ilgili olan ideal bebek boy ve kilo orantısıdır. Çünkü anne ve babalar, bu oranlar ile bebeklerinin olması gereken değerlerden ne kadar uzak ya da bu değerlere ne kadar yakın olduğunu izleyebilirler. Söz konusu oran ve rakamlar da kuşkusuz ki bebeklerin sağlık durumları ile ilgili olarak önemli birer göstergedirler. İdeal boy ve kilo gelişimi nasıl olmalıdır, cevabı burada. 
 

Erkek Bebeklerde Ayrı Kız Bebeklerde Ayrı Orantılar 
 

Kuşkusuz ki erkek bebekleri ile kız bebeklerinin bünyeleri aynı değildir ve bundan dolayı da bir takım orantı ve değer farkları gözlemlenebilir. Bu noktada da çeşitli tablolar ortaya konabilir. İlk olarak erkek bebekleri incelediğimizde, karşımıza şu sonuçlar gelmektedir; 
 

Erkek bebeklerde yeni doğanlar için kilo bazında 3,4 kg ortalama bir değer varken, alt sınır 2,8 kg ve üst sınır da 4 kg’dir. Boy ise aynı bebekler için 50 cm ortalama ile alt sınır 47 cm ve üst sınır 52 cm olarak ortaya çıkar. 
 

3 aylık erkek bebeklerde ortalama kilo 5,9 kg, alt sınır 4,1 kg ve üst sınır 7,5 kg’dir. Aynı bebeklerin ortalama boy uzunluğu 60,5 cm, alt sınır 54,5 cm ve üst sınır 64,5 cm olmaktadır. 
 

6 aylık erkek bebeklerde ortalama kilo 7,8 kg, alt sınır 5,6 kg ve üst sınır 9,7 kg’dir. Aynı bebeklerin ortalama boy uzunluğu 66,5 cm, alt sınır 59,5 cm ve üst sınır 70,5 cm olmaktadır. 
 

Kız Bebeklerde Durum Daha Farklı 
 

Erkek bebeklere göre orantı ve değerleri farklılık gösteren kız bebekler için de benzer göstergeleri görebilmek mümkündür. Bu durumda kız bebekler için şu rakamlardan bahsedilebilir; 
 

Kız bebeklerde yeni doğanlar için kilo oranı bazında 3,3 kg ortalama bir değer vardır. Boy ise ortalama 50 cm’dir. 
 

3 aylık kız bebeklerde ortalama kilo 5,4 kg, alt sınır 4 kg ve üst sınır 7 kg’dir. Aynı bebeklerin ortalama boy uzunluğu 58,5 cm, alt sınır 54 cm ve üst sınır 62,5 cm olmaktadır. 
 

6 aylık kız bebeklerde ortalama kilo 7,4 kg, alt sınır 5,4 kg ve üst sınır 9,2 kg’dir. Aynı bebeklerin ortalama boy uzunluğu 64,5 cm, alt sınır 58 cm ve üst sınır 66,5 cm olmaktadır. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)