adscode
adscode

İEÜ'de 'Fizyoterapi ve Rehabilitasyon' bölümü açıldı

Bu yıl öğrenci kabulüne başlayacak olan bölümde, toplam 30 kişi eğitim görecek.

İEÜ'de 'Fizyoterapi ve Rehabilitasyon' bölümü açıldı
Üniversite

SAĞLIK alanında verdiği eğitimin kalitesini artıran, geliştirdiği işbirlikleriyle öğrencilerine fırsatlar sunan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 20'nci kuruluş yılında bir yeniliğe daha imza atarak 'Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü kurdu. Bu yıl öğrenci kabulüne başlayacak olan bölümde, toplam 30 kişi eğitim görecek.

Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 4 yıl eğitim verecek olan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'ndeki öğrencilerin tamamı, burs ve indirim imkanından yararlanacak. Bölümdeki öğrencilerden 5'i tam burslu, 25'i de yüzde 50 indirimli olarak okuyacak. Öğrenciler, eğitim dönemleri boyunca İEÜ Medical Park Hastanesi'nde stajlarını yapacak; son sınıfta da intörn fizyoterapist olarak palyatif bakım, onkoloji ve nöroloji gibi farklı alanlarda çalışarak kendini geliştirme fırsatı bulacak.

İEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Şermin Tükel, Türkiye'de her 100 bin kişiye 8 fizyoterapist düştüğünü söyleyerek, yaşam süresinin uzamasıyla birlikte mesleğe olan ihtiyacın da arttığını belirtti. Dr. Tükel, "Covid 19 salgını ile birlikte bulaşıcı hastalıklar oldukça gündeme geldi. Ancak sağlık sektörü, kanser ve diyabet gibi metabolik hastalıklarla da mücadele ediyor. Bu hastalıkların en büyük tetikleyicisi de hareketsizlik. Çünkü hareketsiz kalındığında kaslar aktif çalışmadığından dolayı vücut için gerekli enzimler salgılanamıyor. Son yıllarda yaşlı nüfusun arttığını da göz önüne alırsak fizyoterapistlere olan ihtiyaç net olarak ortaya çıkıyor" dedi.

'GÜÇLÜ BİR KADRO OLUŞTURDUK'

İEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Öğce ise, güçlü bir akademisyen kadrosu oluşturduklarını ve öğrencilerine en iyi eğitimi vereceklerini söyledi. Prof. Dr. Öğce, "Fizyoterapistlere olan ihtiyaca ve gençlerimizin bu alana ilgisine kayıtsız kalmayarak yeni bölümümüzü oluşturduk. Alanında uzman isimlerden oluşan bir eğitim kadrosu kurduk. Elbette nitelikli eğitim kadar, gençlerimizin edindiği bilgileri pratiğe dökmesi, hastane ortamında uygulaması da çok önemli. Öğrencilerimiz, eğitimleri sırasındaki zorunlu stajlarını İEÜ Medical Park Hastanesi'nde yapacak. Son sınıf intörnlük uygulamaları sırasında hastanede çalışırken aynı zamanda nöroloji, ortopedi ve kardiyoloji gibi önemli birimlerde de görev alarak deneyim kazanacaklar" diye konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)