adscode
adscode

İklim mücadelesine tarihi destek

WWF’in 10 yıldır düzenlediği Dünya Saati etkinliğine bu yıl Türkiye’den ‘tarihi’ destek geldi. Efes Antik Kenti, Selimiye Cami ve Peri Bacaları da 19 Mart’ta ışıklarını bir saatliğine kapatacak.

İklim mücadelesine tarihi destek
Türkiye'den Haberler
Her yıl milyonlarca insanın bir saatliğine ışıkları kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkat çektiği Dünya Saati etkinliği bu yıl 19 Mart Cumartesi, 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Türkiye’de geçmiş yıllarda etkinliğe katılan Boğaziçi köprüleri, Dolmabahçe Sarayı ve Sultanahmet Cami gibi anıtsal yapıların arasına 2016’da Efes Antik kenti, Selimiye Cami ve Peri Bacaları da eklendi. Binlerce yıllık uygarlıklara ev sahipliği yapan Türkiye’nin önemli tarihi yapıları, iklim değişikliği sorununa dikkat çekerek sağlıklı ve temiz bir çevre için geleceğe ışık tutacak. 

Dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri olan Dünya Saati’ne, geçtiğimiz yıl Türkiye de dâhil olmak üzere 172 ülke, 7 binden fazla kent ve 2 milyardan fazla insan katıldı. Paris’teki Eyfel Kulesi, Londra’daki Buckingham Sarayı, Vatikan’daki St.Peter Bazilikası, Rio de Janeiro’daki İsa Heykeli, Newyork’taki Empire State Binası ve Times Meydanı,  Rusya’daki Kremlin Sarayı ve Mısır’daki piramitler kampanya için ışıklarını kapatan 10 bin yapıdan sadece birkaçı.  

Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelede önemli aktörlerden biri olmasını arzuladığını belirten WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, “Dünya Saati, küresel iklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçlıyor. Gelecek kuşaklara bırakmakla yükümlü olduğumuz doğal mirasımız, son 150 yılda insan kaynaklı iklim değişikliği nedeniyle tehdit altında. Tarihe tanıklık etmiş yapıların, bu mirasa sahip çıkmak için Dünya Saati etkinliğine katılması bizim için ayrı bir önem taşıyor. Işıkların kapalı kalacağı bir saat boyunca herkesi dünyamızın ve çevremizin geleceğini düşünmeye çağırıyoruz” dedi. 

Garanti Bankası ve Viko by Panasonic’in ana sponsorluğunda, bu yıl “iklim mücadelesine bir ışık tut” sloganıyla yola çıkan Dünya Saati etkinliğine katılmak isteyen birey ve kurumların,  HYPERLINK "http://www.dunyasaati.org" www.dunyasaati.org adresine girerek kayıt olmaları isteniyor. Bu siteden Türkiye’deki etkinliğe katılan kurum ve kuruluşlar da görülebiliyor. 

Türkiye'den Dünya Saati'ne katılacak yapılar
Boğaziçi Köprüsü Efes Antik Kenti
Selimiye Cami Peri Bacaları (Uçhisar Kalesi)
Truva Atı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü
Topkapı Sarayı Sultanahmet Cami
Süleymaniye Cami Ayasofya Müzesi
Galata Kulesi Rumeli Hisarı
Ortaköy Cami İzmir Saat Kulesi
Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi Ihlamur Kasrı
Beylerbeyi Sarayı Küçük Su Kasrı
Ankara Opera ve Balesi Nur-u Osmaniye Cami
Yeni Cami Dolmabahçe Cami
Mihrimah Sultan Cami Beylerbeyi Cami
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)