adscode
adscode

İl Dışı Atamalarda Taban Puanlar Açıklanmalıdır

AES, MEB'e başvuru yaparak öncelikle 2020 yılında atamalarla oluşan taban puanların 2021 iller arası atama başvurularından önce, ardından 2021 yılı iller arası atamalarda oluşacak taban puanların atamalardan sonra yayınlanmasını talep etti.

İl Dışı Atamalarda Taban Puanlar Açıklanmalıdır
Sendikalar

Anadolu Eğitim Sendikası'nın konuya ilişkin açıklaması:

İl dışı atama dönemlerinin bilinmeyen ve değerlendirmeden uzak bir tarafı vardır. Bunun en büyük nedeni son yapılan iller arası atama hizmet puanlarının bilinmemesidir. Çünkü iller arası atama ile oluşan minimum puanlar yaklaşık 7 yıldır yayınlanmamaktadır. Anadolu Eğitim Sendikası olarak, Milli Eğitim Bakanlığına konu ile ilgili başvuru yaparak öncelikle 2020 yılında atamalarla oluşan taban puanların 2021 iller arası atama başvurularından önce, ardından 2021 yılı iller arası atamalarda oluşacak taban puanların atamalardan sonra yayınlanmasını talep ettik.

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

 


Sayı : 2263-21/6302 Tarih: 21/05/2021
Konu: İl Dışı Atamalarda Atama Puanları Açıklanmalıdır

 

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İlgi: a) 17/04/2015 Tarih ve 29329 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Milli Eğitim
Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği
b) 09/10/2003 Tarih ve 25269 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Bilgi Edinme
Hakkı Kanunu

Bilindiği üzere öğretmenlerin iller arası yer değiştirmeleri ilgi a) yönetmeliği çerçevesinde yapılmaktadır. Ancak öğretmenlerimiz her atama döneminde bir umut diyerek bir önceki yıla ait atamalarla oluşan taban hizmet puanlarını bilmeden başvurularını yapmaktadırlar. Belirtmek gerekir ki; yaklaşık son 7 yıldır iller arası atamalarda oluşan taban puanlar bakanlığınız tarafından yayınlanmamaktadır.

Öncelikle 2020 yılında atamalarla oluşan taban hizmet puanların 2021 iller arası öğretmen atama başvurularından önce, ardından 2021 yılı iller arası atamalarda oluşan taban hizmet puanların atamalardan sonra yayınlanmasını ilgi b) kanunu çerçevesinde talep etmekteyiz.


Gereğini arz ederiz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)