adscode
adscode

İlber Ortaylı: ‘YÖK acayip bir şey yaptı’

Prof. Dr. İlber Ortaylı: “YÖK acayip bir şey yaptı... Bunun kontenjanı doldurulamayan vakıf üniversitelerine hizmet vereceğine hiç şüphe yok.”

İlber Ortaylı: ‘YÖK acayip bir şey yaptı’
Konuk Yazar
Güncelleme : 24-Feb-22 11:34

Prof. Dr. İlber Ortaylı YÖK’ün baraj kaldırma kararını eleştirdi. Hürriyet’teki yazısında alınan kararın kontenjanı doldurulamayan vakıf üniversitelerine hizmet vereceğine hiç şüphe olmadığına dikkat çeken Ortaylı, “Son çıkan kararla YÖK daha acayip bir şey yaptı. Herkesi üniversiteye alalım; yani bir evvelki sene sistemden elenen miktarı 765 bin 744 bin kişiyi (bunların bir kısmı çok düşük puan alacak kadar cevap vermiş, sıfır almış, bazısı imtihana dahi girmemiştir). Evvelki senelere göre bu aynı minval üzere gitmiş. Bu durumda ‘Puan alamayanlara da yüksel tahsil imkânı verelim’ diye pek tatlı görünen bir slogan var. Bunun kontenjanı doldurulamayan vakıf üniversitelerine hizmet vereceğine hiç şüphe yok. Uzak vilayetlerdeki birkaç devlet üniversitesi de bu çıtanın altına girebilir. Kim nereye, nasıl girer, nasıl tahsil görür ve sonra nereye, nasıl kapağı atar meçhul konulardır” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

YÖK'ün aldığı yeni kararlara göre SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanmakta olan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında; TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırıldı.

YÖK'ün aldığı kararlar için tıklayın.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)