adscode
adscode

'İletişim Fakültesi sayısı artıyor, iş alanı daralıyor'

İletişim Fakültelerinin, son 15 yılda 3 kat artarak sayılarının 70’e ulaştığını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her yıl mezun olan binlerce öğrencinin ancak yüzde beşinin iş bulabildiğine dikkat çekti.

'İletişim Fakültesi sayısı artıyor, iş alanı daralıyor'
Üniversite
Güncelleme : 04-Mar-22 09:35

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İletişim Fakültelerinin, son 15 yılda 3 kat artarak sayıları 70’i bulurken, İletişim Fakültesi mezunlarına istihdam sağlayacak olan basın kuruluşların sürekli azalmasıyla ortaya çıkan sorunun neden olduğu olumsuzlukların belirlenip çözüm önerilerinin bulunması için Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Gürer, Meclis Araştırma Önergesinde 5-10 kişi istihdam eden basın kuruluşlarının 2 personelinin, 11-20 personel istihdam eden basın kuruluşlarının 3 personelinin 21’den fazla personel istihdam eden basın kuruluşlarının ise 5 İletişim Fakültesi mezunu personelinin sigortalarının devlet tarafından karşılanmasını da önerdi.

ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZ SAYISI ARTIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesinde, üniversite mezunu işsizlerin sorunlarının her geçen gün artığına dikkat çekti ve “Konu hakkında, uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde iş gücündeki azalmanın rekor seviyelere geldiği belirtilmekte olup sorunun ilerleyen süreçte bir sorunsala dönüşmemesi adına çözüme yönelik adımların bir an önce atılması gerektiği açık bir şekilde ve farklı platformlarda sürekli olarak belirtilmektedir” ifadelerini yer verdi.

MEZUN ÇOK İŞ YOK

Üniversite mezunu çok sayıda gencin iş bulmakta zorlandığını vurgulayan CHP Milletvekili Ömer Fetih Gürer, farklı branşlarda çok sayıda mezun veren üniversitelerin bulunmasına karşın mezuniyet sonrası istihdam kısmında yetersiz kalındığını ve sınırlı sayıda kişinin iş bulabildiğini belirtti.

BASIN KURULUŞU SAYISI 7 BİNDEN 4 BİN 700’E GERİLEDİ

Genç ve eğitimli işsizliğin artarak devam ettiği günümüzde İletişim Fakültesi mezunlarının da istihdam sorunlarının fakülte sayısındaki artışla doğru orantıda artış gösterdiğini kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fetih Gürer, “Ülkemizde, son 15 yıllık süreç göz önüne alındığında bugün İletişim Fakültesi sayısının yaklaşık 3 kat arttığı ve 70’in üzerinde İletişim Fakültesinin bulunduğu görülmekte olup bu da her yıl binlerce istihdam edilmeyi bekleyen genç anlamına gelmektedir. İletişim Fakültesi mezunlarına istihdam sağlayacak sektörlerin başında gelen basın kuruluşlarının sayısı ise günden güne azalmaktadır. 2013 yılında 7.158 olan toplam gazete ve dergi sayısı 2020 yılında 4 bin 746’ya kadar gerilemiştir. İletişim Fakültelerinden her yıl mezun olan binlerce öğrencinin ancak yüzde beşinin medya sektöründe iş bulabildiği de göz önüne alındığında sektördeki küçülme dikkat çekici boyutlara ulaşmıştır. Basın kuruluşlarının yaşadığı ekonomik sıkıntılar neticesinde küçülen sektör, istihdam sorununu da beraberinde getirmiştir” değerlendirmesinde bulundu

"SİGORTAYI DEVLET ÖDESİN"

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Araştırma Önergesinde ayrıca şu konulara değindi:

“İletişim Fakültesi mezunlarının istihdam sorunlarının çözümüne yönelik adımların atılması ve basın kuruluşlarının içinde bulunduğu ekonomik zorlukların aşılması noktasında destekleyici politikaların benimsenmesi önem arz etmektedir. Bu sebeple basın kuruluşlarında istihdam edilen kişi sayısına bakılarak; 5 ila 10 arası personel istihdam edenler için çalıştırdığı iki personelin, 11 ila 20 personel istihdam edenler için üç personelin, 21 ve daha fazla istihdam sağlayan basın kuruluşları için ise beş İletişim Fakültesi mezunu personelinin sigortalarının devlet tarafından karşılanması, sektörün bir nebze olsun canlanmasını sağlamanın yanında bölüm mezunu gençlerin istihdamının kolaylaştırılması adına atılmış önemli bir adım olacaktır.”

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)