adscode
adscode

İlköğretim Okullarında Çizgi Film İle Güvenlik ve Sağlık Eğitimi

Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) ilköğretim okulu öğretmenlerine sınıflara güvenlik ve sağlık getirmeleri konusunda yardımcı oluyor.

İlköğretim Okullarında Çizgi Film İle Güvenlik ve Sağlık Eğitimi
Ortaokul
Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) Napo Konsorsiyumu ile birlikte ilköğretim öğrencilerine temel sağlık ve güvenlik bilgisi aşılamayı hedefleyen heyecan verici yeni bir projeye imza atmaktadır. “Öğretmenler için Napo” girişimi, öğretmenlerin çevrimiçi olarak erişebileceği çeşitli eğitim yardımları yapmaktadır. 7 ve 11 yaş arası çocukları hedefleyen proje, EU-OSHA’nın iş yeri güvenliği ve sağlığı hakkındaki mesajları çocukların kolayca anlayabileceği şekilde anlatmasına yardımcı olan çizgi film karakteri Napo üzerine kurulmuştur.
Ücretsiz ve indirilebilir ders planları; güvenlik işaretleri, cildi ve bel bölgesini hedef alan riskleri ve risklerin ve tehlikelerin belirlenmesi gibi ilköğretim öğrencilerinin evde ve okulda karşılaşmaları muhtemel olan konuları kapsamaktadır.
6 ders planından her biri, öğretmenlere konuyu anlatmak için hazırlanan kılavuzları ve buna ek olarak duruma özel olarak hazırlanmış video klipleri ve dilden bağımsız kaynakları içermektedir. Napo video klipleri ve yaratıcı etkinlikler, konuları eğlenceli ve bilgilendirici bir şekilde ele almayı hedeflerken, ders planlarının etkileşimli yapısı öğrencilerin konuya ilgi göstermesini ve katılmasını hedeflemektedir. Eğitim araçları; kişisel, sosyal ve sağlık eğitimi, fen, matematik ve vatandaşlık gibi mevcut müfredatta var olan konular ile uyuşacak ve bu konuları tamamlayacak şekilde tasarlanmıştır ve Napo karakterini kullanarak çocuklarda güvenlik ve sağlık kavramlarını şekillendirmeyi amaçlar. 
Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) yöneticisi Dr. Christa Sedlatschek “Eğitim müfredatına iş güvenliği ve sağlığı konularını dâhil etmek, iş yerinde ve günlük hayatta karşılaşılan riskleri azaltmaya yardım eden önleme kültürünün geliştirilmesinde önemli bir adımdır. Çocukların bu konularla erken yaşta tanıştırılması, onların ileriki hayatları boyunca sürdürecekleri güvenlik ve sağlık alışkanlıklarının temellerinin oluşmasını sağlayacaktır” dedi.
Dört ülkede  yapılan başarılı deneme testlerinin neticesinde öğrenim araçları altı dilde (Danca, İngilizce, Fransızca, Almanca, Slovence ve İspanyolca) mevcut olup, bu dillerin konuşulduğu 10 Avrupa Birliği üyesi ülkede tanıtılmaktadır. İleride yapılacak olan değerlendirmelerden çıkacak olumlu sonuçlara bağlı olarak öğretim araçları uzun dönemde başka ders planlarının oluşturulması hedefiyle daha fazla dile çevrilecektir.
www.egitimajansi.com



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)