adscode
adscode

İlkokul öğrencileri yol kesip eylem yaptı

Kahramanmaraş’ta mahallelerine taşımalı eğitim isteyen ilkokul öğrencileri, yol kesip eylem yaptı.

İlkokul öğrencileri yol kesip eylem yaptı
Eğitim
Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Bademli Mahallesi’nde yaşayan Yaşar Gölcü İlkokulu öğrencileri, kendilerinin de taşımalı eğitim kapsamına alınmasını istedi.

6 kilometre uzaklıktaki okullarına yürüyerek giden ve yaşları 6 ile 11 arasında değişen bir grup öğrenci bir gün okula gitmeyerek eylem yaptı.

Ellerindeki dövizlerle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenen minik öğrenciler, “Okulumuza yürüyerek gidip gelmek çok zor oluyor. Yollarda köpekler oluyor. Araçları çok hızlı kullanıyorlar. Okula giderken korku filmi izlemiş gibi korkuyoruz. Milli Eğitim Müdürümüzün bu taşımalı eğitimi düzeltmesini istiyoruz” dedi.

2 yıldır servis sorunu yaşadıklarını söyleyen öğrenci velisi Mustafa Ali Gönen, “Çocuklarımız 6 kilometre uzaklıktaki okula yürüyerek gidip geliyorlar. Önceden taşımalı eğitim kapsamında servise biniyorlardı. Ama bu yarıyıldan itibaren çocuklarımızı okul servislerine almıyorlar. Bazı günlerde okula biz götürüyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve okula gerekli başvuruları yaptık. Bizlere şehir içi olduğu için taşımalı eğitime girmediğini belirttiler. Ama daha önceden öğrencilerimiz servislere biniyordu. Şimdi ne oldu da taşımalı eğitim kapsamına girmiyorlar? Yollarda köpekler var çocuklarımız onlardan korkuyor. Torunum okula yaya giderken araç çarptı. Biz burada çocuklarımızın servislerini geri istiyoruz” diye konuştu.

Servis sorununun ortadan kaldırılmasını isteyen öğrenci velisi Zekeriya Fıstık ise, “Daha önce dilekçe verin sizi servise alırız dediler biz dilekçemizi verdik. Geçen yıl sorun olmadı servis verdiler. Ama bu yıl yarı dönem bittikten sonra çocuklarımızı almayı bıraktılar. Çocuklar sabahleyin 6.30’da okula gidiyorlar. Öğlen giden çocuklarımız akşam 18.30’da çıkıyorlar. Biz bu servis sorununun ortadan kaldırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.


İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)