adscode
adscode

İngilizce dikkat gerektiriyordu

Sevinç Eğitim Kurumları uzmanları TEOG sınavını değerlendirdi.

İngilizce dikkat gerektiriyordu
Sınavlar

31 yıllık Sevinç Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Sevinç Koleji, Sevinç Temel Okulu ve Sevinç Etüt Eğitim Merkezi eğitim uzmanları TEOG sınavını değerlendirdi:


 

24 KASIM 2016 TEOG SINAVI FEN BİLGİSİ SORULARI:

1. TEOG Fen Bilgisi sınav soruları müfredata ve kazanımlara uygundur. Sınav bilgi içermenin yanında, bilgiyi yorumlama sorularını içermektedir. Konu dağılımı incelendiğinde 10 soru insanda üreme büyüme ve gelişme,10 soru basit makineler ünitelerine aittir. Sınavda basit makineler ünitesinden kaldıraç sorularına ağırlık verilmiştir. A kitapçığı 16. sorunun seçiciliği yüksektir. Soruların dili açık ve nettir. Bilgi eksiği olmayan öğrencilerin zorlanmadan çözeceği bir sınavdır.


 

24 KASIM 2016 TEOG SINAVI T.C İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SORULARI:

1. TEOG T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sınav soruları müfredata uygundur. MEB tarafından belirlenen ünite ve kazanımlara uygun olarak dağıtılmış sorulardan oluşan bir sınav olmuştur. ‘’Bir Kahraman Doğuyor’’ ünitesi 7 soru, ‘’Milli Uyanış ve İşgallere Karşı Tepkiler’’ ünitesi 11 soru, ‘’Ya İstiklal Ya Ölüm’’ ünitesinden 2 soru sorulmuştur. Sınav soruları çoğunlukla yoruma dayalıdır. A kitapçığında 12, 14 ve 17. sorular ayırt edicidir ve dikkat edilmesi gereken sorulardır. Orta düzeyde ve tüm kazanımları içine alan bir sınav uygulanmıştır.


 

24 KASIM 206 TEOG SINAVI İNGİLİZCE SORULARI:

1. TEOG İngilizce dersi sınav soruları müfredata ve kazanımlara uygundur ve sorular müfredata göre eşit olarak dağıtılmıştır. Okuduğunu anlama soruları ağırlıklı olmakla beraber, resim yorumlamaya dayalı, kelime bilgisi ve dilbilgisi yapılarını ölçmeye dayalı sorular da sınavda yer almaktadır. Sorular kazanımlara göre eşit olarak dağıtılmış ancak yapıları itibari ile dikkat gerektiren sorulardır. Geçen seneden farklı olarak, okuduğunu anlama ve çıkarım yapma sorularının yanı sıra, dilbilgisi yapılarını anlama ve uygulama düzeyinde de fazlaca soru sorulmuştur. Her sorunun anlaşılabilen bir bağlam içerisinde ve genellikle soru-cevap şeklinde düzenlenmesi soru kalitesinin yüksekliğini ortaya koymaktadır. Soru dağılımına baktığımızda 7 okuduğunu anlama sorusu, 3 görsele dayalı soru, 10 tane de karşılıklı konuşma sorusu sınavı oluşturmaktadır. Diğer bir dikkati çeken konu ise; sorular arasında olumsuzluk ifade eden soruların ve sıralama sorularının bu sınavda sorulmamış olmasıdır. Sınav genel olarak değerlendirildiğinde orta zorlukta bir sınav olduğu görülmektedir, eleyici soru olarak öne çıkan soru yoktur.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)