adscode
adscode

Ingiltere'de İngilizce Hayali Gercek Oluyor

British Council, #sözkalıraltyazıuçar isimli yarısmayla yedi kisiye İngiltere'ye ücretsiz dil eğitimi imkanı veriyor. Facebook üzerinden düzenlenen yarısma 24 Şubat'a kadar devam edecek.

Ingiltere'de İngilizce Hayali Gercek Oluyor
Dil Kursları

İngilizce seviyesi ne olursa olsun herkes yabancı film izlerken altyazıları takip eder. Kötü çevirilerle hazırlanmıs, özensiz altyazılara, ve  o cümlelerin tam Türkçe karsılığı olmamasına herkesin maruz kalabildiğinden yola çıkan British Council, bu duruma çok eğlenceli bir yarısmayla dikkati çekiyor. İngilizceyi yerinde, yani İngiltere'de öğrenmenin önemini vurguluyor. 3-24 Şubat 2015 tahirleri arasında düzenlenen #sözkalıraltyazıuçarisimli yarısmanın ödülü İngiltere'de İngilizce dil eğitimi.

 

British Council  yarısmayı kazananlar arasında yapılacak çekilisle yedi kisiye İngiltere'nin seçkin dil okullarında ücretsiz dil eğitimi alma fırsatı sunuyor. Çekilisi kazanaların vize, uçak bileti, konaklama ve okul masrafları da British Council desteğiyle ödül veren kurumlar tarafından karsılanacak. 

 

Katılımcıların British Council Türkiye'nin Facebook sayfasından ulasabileceği yarısmada, kısa videolara yazılmıs komik altyazıların yerine doğru alt yazıyı bulmaları gerekiyor. Yanlıs cevap verenlere ise tekrar deneme sansı veriliyor. 18  yasını dolduran herkesin katılım hakkı olduğu yarısmada doğru cevap verenler çekilise katılma hakkı kazanıyor.

 

British Council Eğitim Direktörü Yavuz Yılmazoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada düzenli olarak yaptıkları arastırmalarda İngiltere'ye dil öğrenimi için giden öğrenci sayısında her yıl düzenli bir artıs saptadıklarını belirterek, "British Council olarak İngilizce'yi en iyi ve hızlı öğrenme yönteminin İngilizce'nin ana vatanına gitmek olduğuna inanarak, İngilizce İngiltere'de öğrenilir diyoruz. Amacımız bu konuya dikkat çekmenin yanında İngilizce öğrenmek isteyenlere de bir fırsat yaratmak. Kazananların İngiltere deneyimlerinin hem bireysel gelisimlerine hem de kariyerlerine olumlu etkisi olacağına eminiz" dedi. Yılmazoğlu aynı zamanda yarısmada kullanılan siyah beyaz filmlerin British Council Film Koleksiyonu'na ait büyük bir arsivin taranması sonucu seçildiğinin altını çizdi.

 

İngiltere'de ücretsiz olarak dil eğitimi alma hakkı kazanan yedi kisi; Embassy English, Vacational Studies, Concorde International, The Essential English Centre, Alpha Omega College, London School of English ve Club Class Language School'da 2-4 hafta arası sürelerde eğitim görecekler.

 

İngilizce'yi anavatanında, İngiltere'de öğrenme sansı kazananlar aynı zamanda zengin İngiliz kültürünü ve İngiltere'nin hareketli sosyal yasamını deneyimleme fırsatı da bulacaklar. 

 


 

Yarısma adresi:  www.educationuk.org/turkey                   www.educationuk.org/turkey/articles/sozkaliraltyaziucar

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)