adscode
adscode

İngiltere'de okumanın kapıları aralanıyor

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan yükseköğretim kurumları Birlesik Krallık'taki eğitim fırsatlarını tanıtmak üzere Türkiye'ye geliyor.

İngiltere'de okumanın kapıları aralanıyor
Etkinlikler

British Council tarafından düzenlenen İngiltere'de Eğitim Günleri kapsamında46 yükseköğretim kurumu, 18 Ekim Cumartesi 11.00-17.00 saatleri arası Conrad İstanbul Hotel'de, 20 Ekim Pazartesi günü ise 13.00 - 17.00 saatleri arasında Ankara HiltonSA Hotel'de olacak. İngiltere'de Eğitim Günleri, her yıl dünya çapında yaklasık 450 bin uluslararası öğrencinin yükseköğrenimleri için tercih ettiği Birlesik Krallık'ta eğitim hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler ve ailelerine yönelik en genis kapsamlı platform olma özelliğini tasıyor.

 

Üniversite seçiminde en fazla öğrencilerin bireysel arastırmaları etkili oluyor

British Council tarafından her yıl düzenli olarak yapılan ve dünya çapında yaklasık 130 bin kisinin katıldığı 'Yurt Dısında Eğitim Öğrenci Anketi'ne göre öğrencilerin üniversite seçimlerinde en fazla bireysel arastırmaları etkili oluyor. Türk öğrencilerin son bes yılda üniversite tercihinde bireysel arastırmayı giderek daha fazla önemsediği tespit edildi. 2014 yılı verilerine göre öğrenciler %61.9 oranında bireysel arastırmaları sonucunda seçim yapıyor. Kararlarını ikinci sırada %12.2 oranıyla arkadasları etkiliyor.

 

İngiltere'de Eğitim Günleri Türk öğrenciler ve ailelerine Birlesik Krallık üniversitelerinin yetkilileriyle birebir görüsme fırsatı sunarak bu arastırma sürecine önemli bir katkıda bulunuyor. Ayrıca etkinlik boyunca düzenlenecek seminerlerde Birlesik Krallık'ta eğitim ve yasamla ilgili pratik bilgiler verilecek. YÖK'ün düzenleyeceği denklik ile ilgili bilgilendirme seminerleri yanında TÜBİTAK, Jean Monnet ve Chevening Bursları'ndan gelecek yetkililer ise yurt dısında eğitim almayı planlayan gençlere yönelik burs olanaklarıyla ilgili seminerler verecek.

 

Etkinliğe kayıt yaptıranlar, yapılacak çekilis sonucu University of East Anglia yaz okulu bursu, ücreti British Council tarafından karsılanacak 5 IELTS sınav hakkı, iPad, İngiltere uçak bileti ve sürpriz hediyelerden birini kazanma sansı yakalayacak.

 

Kayıt, yarısma ve detaylı bilgiler  www.britishcouncil.org.tr/educationukdaysweb sitesinde yer alıyor. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)