adscode
adscode

Institut français'ten Frankofoni Baharı

20 Mart’ta kutlanan Frankofoni Günü için Institut français Türkiye ve ortakları, bir tek Frankofoni Günü değil, Haziran ortasına kadar sürecek bir dizi etkinlikle Türkiye’de Frankofoni İlkbaharı sunuyor.

Institut français'ten Frankofoni Baharı
Etkinlikler
Her yıl Uluslararası Frankofoni Organizasyonu’nun kuruluş tarihi olan 20 Mart’ta kutlanan Frankofoni Günü’nde tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenlenirken,  Institut français Türkiye ve ortakları, bir tek Frankofoni Günü değil, Haziran ortasına kadar sürecek bir dizi etkinlikle Türkiye’de Frankofoni İlkbaharı sunuyor.

 

Fransızca konuşulan ülkelerin büyükelçilik ve konsoloslukları, Institut français Ankara, İstanbul ve İzmir, Adana ve Bursa’daki iki Alliance française derneği, çift dilli okullar ağı, Galatasaray Üniversitesi ve Türk üniversitelerin Fransızca bölümleri, Ankara, İstanbul ve İzmir Fransızca Öğretmenleri dernekleri ve Türkiye’de Frankofoni’nin tüm aktörleri yüzden fazla etkinlik sunmak için ülke çapında seferber oldu.

 

Yarışmalar, kısa filmler, film gösterimleri, edebiyat buluşmaları, gösteriler, konser ve resitaller, toplantı-münazaralar, sergiler, konferanslar, yazı atölyeleri, müzik yarışmaları, şiir veya masal okumaları, Fransızca NATO modeli, karaoke, web seminerleri, öğretmenler için formasyonlar, radyo yayınları, gastronomik veya şenlik buluşmaları, 2021 Frankofoni programında herkes için bir şeyler var!

 

88 ülkenin üye olduğu Uluslararası Frankofoni Organizasyonu’nun 2018 yılında açıkladığı son rapora göre dünya üzerinde 5 kıtada 300 milyon kişi Fransızca konuşuyor. 32 ülkenin resmi dili olan Fransızca en çok konuşulan 5. dil ve 51 milyon öğrenci ile İngilizce’den sonra en çok öğrenilen 2. dil. Dünya üzerinde 81 milyon öğrenci ise Frankofon okullarda eğitim görüyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)