adscode
adscode

İnternet Bağımlıları Mazhar Osman’lık!

İki hafta önce Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açılan İnternet Bağımlılığı Polikliniği’ne 20 kişi başvurdu...

İnternet Bağımlıları Mazhar Osman’lık!
Haberler

İnternet kullanımının telefon, tablet, PC ve dizüstü bilgisayarlarda kullanımının daha kolay hale geldiği günümüzde internete bağımlı hale gelenler tedavi için doktorlara başvuruyor. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BRSHH) bünyesinde açılan İnternet Bağımlılığı Polikliniği’nde, internet bağımlısı kullanıcılar tedavi görüyor. 2 hafta önce açılan polikliniğe şu ana kadar 20 kişi başvurdu.

Obezite ve beden ağrısına yol açıyor
Internetin aşırı kullanımı; kullanıcıların aile ilişkilerinde ve sosyal ilişkilerde bozulma, öğrencilerde derslere katılımının azalması, okuldan uzaklaşma, işyerlerinde iş veriminin düşmesi, işten ayrılma, yeme içme gibi günlük yaşam aktivitelerin ihmal edilmesi, obezite, yorgunluk, yaygın beden ağrıları gibi yıkıcı sonuçlar olduğunu belirten uzmanlar bu kişilerin tedavi edilmesi gerektiği görüşünde.
Bu güne kadar pek çok özel klinikte “Sorunlu internet kullanımı”nın tedavisi için hizmet alan hastalar, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan İnternet Bağımlığı Polikliniği’nin hizmete girmesiyle ilk kez devlet hastanesi kapsamında hizmet alacak. 2 hafta önce hizmete giren klinikte tedavi için başvuran kişi sayısının 20 olduğu ve bunların genç kişiler olduğu belirtildi.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Ömer Şen Ormancı ve Uzman Dr. Ramazan Konkan’ın görev yaptığı İnternet Bağımlılığı Polikliniği’nde hastaların, internet kullanımını tekrar kendi kontrolleri altına alabilmesi hedefleniyor. Poliklinikte, chat ve sosyal medya bağımlılarından, online alışveriş meraklılarına, cinsel içerikli site tutkunlarından, saatlerce bilgisayar oyunu oynayanlara, kadar yetişkin, kadın/erkek, ergen, çocuk birçok kişinin tedavi edilmesi hedefleniyor.

 

Belirtiler neler?
-  İnternette aşırı zaman geçirilmesi.
-  İnternet yokluğunda kendini mutsuz hissetme.
-  Kullanım süresini kontrol etmede güçlük.
-  Kullanımı azaltma girişimlerinde kendini huzursuz hissetme.
-  Kullanım süreleri ile ilgili başkalarına yalan söyleme.
-  İnternet yüzünden önemli ilişki, iş veya fırsatları tehlikeye atma veya kaybetme riskini göze alma.

 

‘İnternette 20 saat geçiren bağımlıdır’
Uzman Dr. Ömer Şenormancı, internet bağımlılığının nasıl anlaşıldığı şöyle aktardı:
“Ne yazık ki çocuk ve gençlerimiz bu bağımlığın etkisi altında. Bu etki sosyal fobi, manik
depresyon, anksiyete bozuklukları, utangaçlık, içe dönüklük, dikkat eksikliği, kişilik ve hiperaktivite bozukluğu olarak karşımıza çıkıyor. Pek çok kriter vardır ama 20 saate yakın süreyi internette geçiren insanlara bağımlı diyoruz. Bu kişiler sosyal hayattan kopuyor, evlilik ilişkileri kopuyor, okulda başarısızlık yaşıyor ya da internete geçirdiği zaman nedeniyle işten atılıyorsa artık tedaviye ihtiyaç duyan grupta yer alıyorlar demektir. İnternet bağımlılığının tedavisi için ağırlıklı olarak psikoterapi ve bazı ilaç girişimleri içeren çözümler öneriliyor. İnternet bağımlılığının tedavisinde alkol ve madde bağımlılığı ve kötüye kullanımıyla klinik benzerlikleri göz önünde bulundurarak benzer tekniklerden yararlanıyoruz” diye konuştu.

miliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)