adscode
adscode

iOS 9’un en sevilen özelliği belli oldu!

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 9 güncellemesiyle birlikte kullanıcıların en sevdiği özellik ortaya çıktı.

iOS 9’un en sevilen özelliği belli oldu!
Bilim Teknoloji
Çok sayıda yenilik ve iyileştirme içeren iOS 9 sürümünde kullanıcılar en çok hangi özelliği beğendi diye merak ediyorsanız cevabı haberimizde.

iOS 9 daha yüksek performans daha iyi pil ömrü ve yenilenen özelliklerle dikkat çekiyor. Ancak yerli ve yabancı kullanıcıların ilgisi şimdiden bir özellik üzerine yoğunlaştı. Bu özellik iOS 9 ile birlikte gelen reklam engelleme özelliği. “Ad Block” olarak bilinen bu özellik masaüstü bilgisayarlarda tarayıcı eklentisi olarak yıllardır vardı. Artık iOS işletim sistemiyle mobil tarafa da gelmiş oldu. İnternet sitelerinde yer alan reklamları görmek isteyemeyen kullanıcılar, reklam engelleme uygulamalarına hücum etti. App Store üzerinde kısa sürede 10’a yakın uygulama duyuruldu.

Ücretli ve ücretsiz seçeneklere sahip olan bu reklam engelleme uygulamaları iOS 9 yüklü cihazlarda internette gezerken reklamları engelliyor. Android cephesinde ise böyle bir şey yok. Çünkü mobil reklamcılığın büyük yıldızı Google, böyle bir özelliği desteklemiyor. Destekleyeceğini de pek düşünmüyoruz.

Reklamlar bazen gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Bir sayfada çok sayıda reklam olması bazı durumlarda içeriğin önüne geçiyor. Ancak şunu da unutmamakta fayda var, internet sitesi sahipleri için neredeyse tek gelir kaynağı o reklamlar olabiliyor. Dolayısıyla reklam engelleme uygulamalarını kullanırken desteklemek istediğiniz sitelere karşı daha esnek olabilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)