adscode
adscode

iPhone 7 özellikleri merak ediliyor

Apple kullanıcıları iPhone 7 özelliklerini araştırmaya başladı. Merakla beklenen iPhone 7 özellikleri ile dikkat çekeceği kesin ancak, bu özelliklerin neler olduğu henüz net değil.

iPhone 7 özellikleri merak ediliyor
Bilim Teknoloji
Binlerce teknoloji meraklısının beklediği MWC 21 Şubat'ta gerçekleştirildi. Dev etkinlikte, Samsung Galaxy S7, LG G5 gibi telefonlar tanıtıldı. Resmi olarak tanıtılan cihazların ardından Apple kullanıcıları iPhone 7 özelliklerini araştırmaya başladı. Bu yıl içerisinde tanıtılması beklenen ancak tanıtım tarihi hakkında henüz kesin bir tarihin açıklanmadığı iPhone 7'nin özellikleri, fiyatı, satış tarihi hakkında çeşitli söylentiler yer alıyor. Biz de çeşitli iddiaları bir araya  

getirerek iPhone 7'nin muhtemel özelliklerini derledik.

İPHONE 7 ÖZELLİKLERİ

İki farklı ekran boyutuyla gelecek iPhone 7, 4.7 inç büyüklüğünde ekran ile gelecekken iPhone 7 Plus, 5.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak. Bu ekranların çözünürlükleri hakkında net bir bilgi vermek mümkün değil. Ancak Apple’ın iPhone 7 Plus modeli ile 2K çözünürlüğe geçmesi bekleniyor.

iPhone 7 modellerinde çift çekirdekli veya çok düşük bir ihtimal olarak üç çekirdekli Apple A10 yonga seti, PowerVR 8 serisi grafik birimi ve 2 GB RAM bulunması bekleniyor. İphone 7 kamerasının ise Megapiksel açısından bir değişiklik olmayacağı iddia edilirken kameranın sensöründe, diyafram değerinde ve piksel yoğunluğunda büyük değişiklikler yapılabilir. Video konusunda ise 30 FPS hızında 4K çözünürlüğü destekleyemesi bekleniyor. Konuşulanlara göre iPhone 7 Plus modeli 2 adet kamera ile gelek. Bu kamera 3 kata kadar optik zoom yapabilecek. Phone 7 hakkında diğer bir sızıntıya göre ise Apple, 3.5mm kulaklık girişini kaldıracak.

İPHONE 7 NE ZAMAN TANITILACAK?

iPhone 7’nin tanıtım tarihi olarak her iPhone serisinde olduğu gibi Eylül ayında olması bekleniyor. iOS 10 veya yeni bir yapılandırılmaya gidilmesi durumunda iOS X işletim sistemi ile aynı anda tanıtılacak olan iPhone 7’nin, Eylül ayında tanıtılmasından sonra Kasım ayı içerisinde satışa sunulması tahmin ediliyor.

İPHONE 7 FİYATI

Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini anavatanı Amerika’da 649 dolardan başlayan fiyat etiketiyle satışa sunmuştu. iPhone 6s 16 GB  

modeli 649 dolar iken iPhone 6s Plus 16 GB 749 dolara Apple Store’da satılıyor. iPhone 7 fiyatının 749 dolar, iPhone 7 Plus fiyatının ise 849 dolar olması tahmin ediliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)