adscode
adscode

iPhone Kulaklıklarıyla İlgili 4 Pratik Özellik

iPhone’u kulaklıklarınız ile kontrol edebileceğinizi biliyor musunuz? Sesi açıp kapamaktan, fotoğraf çekmeye kadar iPhone kulaklığı bir çok farklı zamanda işimizi kolaylaştırıyor.

iPhone Kulaklıklarıyla İlgili 4 Pratik Özellik
Bilim Teknoloji

1. Fotoğraf Çekmek

Selfie çekmek çok popüler oldu, ama telefonu tutarken aynı elle fotoğraf çekmek bazen oldukça zor olabiliyor. Kamerayı açtıktan sonra iPhone kulaklığının ses açma veya kapama tuşlarına basarak kolayca fotoğraf çekebiliyoruz.

2. Çağrıyı cevaplamak veya reddetmek

iPhone kulaklıkları kulağımızdayken, gelen bir çağrıyı cevaplamayı veya reddetmeyi ekrana dokunmadan da yapabiliyoruz.

Gelen çağrıyı cevaplamak için ortadaki butona bir defa basmamız yeterli. Çağrıyı reddetmek içinse butona 2 saniye basılı tutup bırakabilirsiniz.

3. Bir sonraki şarkı, Bir önceki şarkı

Müzik dinlerken bazen bir sonraki veya bir önceki şarkıya geçmek isteyebiliyoruz. iPhone kulaklıklarıyla bunu yapmak hiç de zor değil.

Bir sonraki şarkıya geçmek için 2 defa hızlı bir şekilde, bir önceki şarkıya geçmek veya şarkıyı başa almak içinse 3 defa hızlı bir şekilde ortadaki butona basıyoruz.

4. Biraz ileri sar, biraz geri sar

Bir parçayı ya da podcasti dinlerken iPhone kulaklıklarını kullanarak hızlı bir şekilde ileri ya da geri sarmak mümkün.

İleri sarmak için 2 defa hızlı bir şekilde ortadaki butona basıyor, ve butonu basılı tutuyoruz. Geri sarmak içinse butona 3 defa basıyor ve basılı tutuyoruz.

Mac’i de kontrol edelim

Mac kullanıcıları için bir de bonus özellik paylaşalım: iPhone kulaklıkları ile sadece iPhone’umuzu değil, Mac’imizi sınırlı da olsa kontrol edebiliyoruz.

Mac’imize taktığımız iPhone kulaklıkları ile Mac’imizin sesini açıp kapatabiliyor, iTunes ve QuickTime’daki müzik veya filmleri durdurup oynatabiliyoruz.

sihirlielma.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)