adscode
adscode

İş hayatına başlayacaklar için 9 öneri

Bahar Madazlı, 'Yoldan Çekilin Hedefteyim' adlı kitabında kendi deneyleriminden yola çıkarak profesyonel hayata yeni atılacaklara önerilerde bulunuyor.

İş hayatına başlayacaklar için 9 öneri
Türkiyeden Haberler
Bahar Madazlı, 'Yoldan Çekilin Hedefteyim' adlı kitabında kendi deneyleriminden yola çıkarak profesyonel hayata yeni atılacaklara önerilerde bulunuyor. Madazlı'ya göre ilk kural, "Biliyormuş gibi yap, öğrenmemen için bir sebep yok". Nasıl mı? Ayrıntısı yazımızda

RİSK ALIN

Bilmediğiniz bir konuda fırsat çıkabilir. Hemen reddetmeyin. Belki de iş hayatınızda yakalayabileceğiniz en parlak ışığınız olabilir. Eksikliklerinizi diğer insanlardan iki kat daha fazla çalışıp tamamlarsınız. Önemli olan risk alabilecek cesarete sahip olmak ve kendinize inancınızı sağlam tutmaktır.

MEZUN OLMAYI BEKLEMEYİN

Profesyonel iş hayatının kurallarını öğrenmek için mezun olmayı beklemeyin. Mezun olmadan staj yapın, dönemsel işlerde çalışın. İş hayatı deneyimleyerek öğrenilen bir alandır. Mutlaka herkesi gözlemleyin. Nasıl giyindiklerine, yöneticilerin üstleriyle nasıl konuştuğuna dikkat edin. Tecrübe, iş disiplininizi sağlamaya ve insan ilişkilerini geliştirmenize yardımcı olacaktır.

GÖRÜNTÜYE DİKKAT

Yeni tanıştığımız bir kişinin sesinden ziyade nasıl göründüğünü hatırlarız. Araştırmalara göre bunun nedeni beyinle göz arasındaki sinirlerin, diğer sinirlere göre daha güçlü olması. Bu sebeple, sizi yansıtan uygun bir görünüm, hatırlanmanızı kolaylaştırır. Doğru ve güven veren bir imaj için, çalıştığınız sektöre, yaşınıza ve vücut yapınıza uygun kıyafetler seçmelisiniz. Her zaman bakımlı, temiz giyinmelisiniz.

ZAMANINI YÖNET

İş hayatınızdaki verimliliğiniz artırmak ve zamanı etkin kullanmak için planlamalar yapın. Acil ve önemli olan işlerinize öncelik verin. Günlük iş listesi hazırlayın. Önemliden önemsize göre işlerinizi düzenleyin ve uygulamaya başlayın. Sosyal hayatınızı, aileniniz ihmal etmeyin.

SORUMLULUK ALIN

Sorumluluk almak sorunu çözmenin ilk adımıdır. Sonrasında bilgi toplayıp, her çözümü mantık süzgecinizden geçirmelisiniz. Çözüm için esnek, hoşgörülü olmalı, çok yönlü düşünmelisiniz. Belirlediğiniz çözüm yolunu da uygulamaya başlamalısınız. Yanlış kararlar verip hatalı bir yol seçmiş olabilirsiniz. Hata sizin en büyük hazinenizdir. Hata yaparak deneyim elde edersiniz.

HATA YAPMAKTAN KORKMAYIN

Hatalar, ilerlemenin bedeli olarak yaşadığımız fırtınalardır. Hataların varlığını keşfettiğiniz zaman başarı merdivenlerini de tırmanmaya başlarsınız. Hatanın sebebini önce kendimizde arayıp hatayı kabullenmeliyiz. Sonra hatayı telafi etmek için hemen harekete geçmeliyiz. İnkar ve yanlışlıklarla ne kadar meşgul olursanız gerçeklere ve çözümlere odaklanmazsanız.

İŞYERİNDE EĞLENİN

En yoğun çalışma ortamlarında bile mutlaka eğlenmenin bir yolunu bulun. Eğlendiğiniz bir işte keyif almanız ve mutluluğa ulaşmanız daha kolaydır. Keyif alınan bir iş ortamı, motivasyonu artırdığı gibi işteki başarının da anahtarlarındandır. Birlikte gülebildiğiniz arkadaşlarınıza gözünüz gibi bakın, çok kıymetlidir.

TELEFONDA KONUŞURKEN

Telefonları her zaman temsil ettiğiniz şirketin adıyla cevaplayın. Nazik ve yumuşak bir ses tonu kullanın. Yapılan yanlış bir vurgulama sert algılanmanıza yol açabilir. Bir yeri aradığınızda adınızı-soyadınızı ve nereden aradığınızı belirtmeniz gerekir. E-posta yazarken her zaman 'Konu' kısmını doldurun. E-postanın altında mutlaka çalıştığınız yerin kurumsal imzası ve iletişim bilgileriniz bulunmalıdır. E-postanın içeriğinde konu kibar ve anlaşılır bir sadelikte ele alınmalıdır.

SOSYAL MEDYANIZI YÖNETİN

Sosyal medya artık hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Sosyal medyada yaptığınız her bir paylaşım profesyonel hayatınızı etkiler. Her ne kadar sosyal medya kişisel bir alan olsa da profesyonel bir sayfa gibi yönetmek her gün bir paylaşımda bulunmak gereklidir. Aplikasyonlarda değişen her bir yeni özelliği bilmek ve onları kullanmak yenilikleri takip ettiğinizi ve kendinizi geliştirdiğinizi de gösterir.


SİBEL ATEŞ YENGİN/ Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)