adscode
adscode

Işık Üniversitesi Mühendislik Programlarına MÜDEK Akdreditasyonu

Işık Üniversitesi Mühendislik Programları Dünyaca Tanınan MÜDEK Akdreditasyonu kazandı

Işık Üniversitesi Mühendislik Programlarına MÜDEK Akdreditasyonu
Üniversite
Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi, Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Endüstri ve Makine Mühendisliği bölümleri MÜDEK tarafından 5 yıl süre tam akreditasyona layık görülmdü. Böylece bu programlara “Avrupa Etiketi- European Acredited Engineer Label (EUR-ACE) verildi. Bu yıl mezun olan öğrenciler de bu etiketi taşımaya hak kazandı.

Mühendislik Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütü. MÜDEK Akreditasyonu, örneğin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ABET akreditasyonu gibi, uluslararası tanınırlığa sahip kalite belgeleriyle dünyaca eşit tutuluyor. 

MÜDEK akreditasyonu sayesinde edinilen EUR-ACE etiketi sayesinde mühendislik programları, hem Avrupa standartlarına hem de uluslararası yüksek standartlara sahip olduklarını belgelerler, böylece Avrupalı işverenler tarafından tanınmaları da güvence altına alınmış olur. Yine bu etiket yoluyla Yükseköğretim Kurumlarına yapılan Master ve Doktora programlarına başvuruları kolaylaştırır. Mühendislik mesleğinin düzenlendiği ülkelerde EUR-ACE etiketli programlar kayıtlı veya yeminli mühendis olmak için gerekli olan eğitim gereksinimlerini karşılamaktadır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)