adscode
adscode

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın 

Rektör: Prof. Dr. Yadigâr İzmirli

Kuruluş tarihi: 2003

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Tıp, Diş Hekimliği, Eğitim, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık ve Tasarım, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri olmak üzere 12 fakültesi; Uygulamalı Bilimler, Yabancı Diller yüksekokulları; Adalet, Anadolu Bil ve Sağlık Hizmetleri MYO’ları bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 39 bin öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 1500 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Üniversitede, Tıp Fakültesi, Tercih, Eğitime Destek, Onur, Üstün Başarı, Okul Birinciliği, Kurucu Vakıf, Sporda Başarı ve Teşvik başlıkları altında burs veriliyor. Burslar, üniversitenin tercih edilme sırası ve öğrencinin başarı sırasına göre yüzde 100’e kadar yükselebiliyor. Üniversite, Tıp Fakültesi’ne tam burslu olarak yerleşen ilk 1.000’deki öğrenciler için aylık 4.000 TL, ilk 2.000’dekiler için aylık 3.000 TL, ilk 3.000’deki öğrenciler için ise aylık 2.000 TL eğitim desteğinin yanı sıra ücretsiz İngilizce Hazırlık eğitimi imkânı sunuyor. Ayrıca Tıp Fakültesi’ne yüzde 50 ya da yüzde 25 burslu yerleşen öğrencilere; ilk 10.000’deki öğrenciler için tam burs, ilk 20.000’dekiler için yüzde 50 burs, 1.000 TL eğitim desteği ve İngilizce Hazırlık desteği veriliyor.

Yurt olanakları: 640 yatak kapasitesine sahip kız yurdu var. Üniversitenin yakın çevresinde resmi ve özel yurtlar da bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 60 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 100’den fazla ülkede 450 üniversiteyle Eğitim İş Birliği yapan üniversitenin 26 Avrupa ülkesi olmak üzere toplamda 45 Ülkeden 259 üniversiteyle Erasmus ikili anlaşması var. Üniversitede, Mevlana ve Farabi değişim programı geniş çerçevede yürütülmekte.

Öğrenim ücretleri: Öğrenim ücretleri 15.000 TL ile 66.000 TL arasında değişmekte.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

İstanbul Aydın Üniversitesi, uygulama ağırlıklı eğitimin Türkiye’de tam anlamıyla gerçekleştirildiği nadir üniversitelerdendir. Mezuniyet sonrası işe yerleşme oranı yüzde 90’lara yaklaşan İAÜ, YÖK verilerine göre 8 yıl boyunca “Türkiye’nin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi” olmuştur. Şehrin merkezi noktalarına yakın kampüsü, alanında duayen pozisyonundaki akademisyenleri, dünya üniversiteleriyle olan işbirlikleri, yasal öğrenim süresi boyunca kesintisiz devam eden burs olanakları, öğrencisini sadece Türkiye çapında değil, küresel ölçekte rekabet ortamına hazır halde yetiştiren eğitim anlayışı, “bilgiyi ürüne dönüştürerek ekonomiye katma değer sağlama” misyonuyla İstanbul Aydın Üniversitesi, yüksek öğrenim için en isabetli tercihtir.

Üniversitemizde her hafta salı günü ABD’de yer alan merkezimizden gerçekleştirilen canlı yayınlarla verilen “online dersler” mevcuttur. Öğrencilerimiz bu sayede, zamandan ve mekândan bağımsız olarak, alanında “küresel uzman” konumunda olan isimlerden eğitim alabilmektedirler.

İstanbul Aydın Üniversitesi, bünyesinde bulunan 33 araştırma merkeziyle siber güvenlikten Endüstri 4.0’a, ulusal güvenlikten kadın ve aileyle ilgili sorunlara kadar her alanda bilgi ve fikir üreterek gerek Türkiye’nin gerekse de insanlığın bilimsel gelişimine katkı sağlamaktadır. Bu merkezlerimizin gerçekleştirdiği panel, konferans ve sempozyumlarla hem öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri, hem de üniversitede üretilen bilginin kamuoyuna mal olması sağlanmaktadır.

İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde yer alan Incubation İstanbul Kuluçka Merkezi sayesinde inovatif girişim fikirleri olan öğrencilerimiz ve girişimcilerimiz desteklenmekte, yeni iş ve istihdam sahaları üretilmektedir. Yine Incubation İstanbul bünyesinde hizmete alınan BioCube İstanbul ile de Türkiye için en stratejik sektörlerden biri olan sağlık alanında geliştirilen girişimler hayata geçirilme imkanı bulmaktadır. Kısa bir süre önce TÜBİTAK ve Marmara Teknokent (MARTEK) ile geliştirilen işbirliği sayesinde, ABD’nin Chicago kentinde yer alan Uluslararası Kuluçka Merkezi’ne yerli girişimlerin entegre olarak küresel pazara açılma imkânı tanınmıştır.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin ve öğrencilerinin geliştirdiği bilimsel çalışmalar önemli başarılar kazanmakta, dünya bilim çevrelerinde adından söz ettirmektedir. Sözgelimi Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın, nihai hedefi “Mars’a insan gönderme” olan proje çalışmalarına dünya genelinde katılan 40 üniversiteden biri İstanbul Aydın Üniversitesi’dir. Ayrıca öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimize ait onlarca patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım mevcuttur. Bu ürünler yurt dışında düzenlenen yarışmalardan onlarca ödül kazanmıştır.

Bir dünya üniversitesi olma şiarıyla hareket eden İstanbul Aydın Üniversitesi, halen Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 4 bini aşan öğrenci sayısıyla en çok uluslararası öğrenciye eğitim veren üniversitedir. Üniversitemiz bundan başka, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) “Türkiye’nin En Büyük 500 Hizmet İhracatçısı” ödüllerinde, “Eğitim Hizmetleri İhracatı” alanında ödül alan üniversitelerden biridir. Yine üniversitemiz, öğrenci değişim programlarıyla yurt dışına en çok öğrenci gönderen vakıf üniversitelerinden biridir.

İletişim bilgileri: www.aydin.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)