adscode
adscode

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

Kurucu: Engelsiz Eğitim Vakfı (ENEV), Berna Yılmaz

Rektör: Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak

Kuruluş tarihi: 2017

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: İnsan ve Toplum Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Diş Hekimliği olmak üzere 3 fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 1.082

Akademik personel sayısı: 29 profesör, 6 doçent, olmak üzere toplam 108 akademik personel bulunuyor.

Burs olanakları: ÖSYM Bursu’nun yanı sıra, Kız Öğrencilere Pozitif Ayrımcılık Bursu, Engelli Öğrencilere Burs veren üniversitede, Spor ve Sanat, Destek, Kardeş, Şehit Eşi ve Çocukları, Gazi, Gazi Eşi ve Çocukları bursları bulunuyor.

Yurt olanakları: Anlaşmalı olduğu yurtlar var.  

Öğrenci kulübü sayısı: 24 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Üniversite, Erasmus ve Exchange Programları’na önümüzdeki yıldan itibaren yoğunlaşmayı hedefliyor. Öğrenciler, Almanya, Hollanda, Belçika, İngiltere başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde değişim öğrencisi olmaya hak kazanacaklar. 

Öğrenim ücretleri: Lisans bölümleri için yüzde 50 indirimli öğrenim ücreti 20.196 TL, MYO bölümleri için yüzde 50 indirimli öğrenim ücreti 14.256 TL; Diş Hekimliği yüzde 25 indirimli öğrenim ücreti 48,600 TL.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

İstanbul Kent Üniversitesi, Taksim’de eski Alman Hastanesi yerine yapılmıştır. İstanbul’a hâkim konumuyla öğrenci ve velilere huzur, güven ve kolaylık sunulmaktadır. Öğrencilerin finansal ve yapısal hiçbir engelle zaman kaybetmemesi amacıyla kız öğrencilere ve engelli öğrencilere burs olanaklarının kullandırılmasında pozitif ayrımcılık uygulanmaktadır. Çağdaş ve prestijli akademik kadroya, öğrenci odaklı eğitim anlayışına ve ilgili idari personellere sahip üniversite; teknolojik altyapısı, donanımlı laboratuvar ve atölyelerine ek olarak sektörde başarılı işlere imza atmış çözüm ortakları ile öğrencilerine mezuniyet öncesi iş tecrübesi sunarak onları bugünden geleceğin dünyasına hazırlıyor.

İletişim bilgisi: www.kent.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)