adscode
adscode

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Fahamettin Akıngüç

Rektör: Prof. Dr. Erhan Güzel

Kuruluş Tarihi: 1997

Bulunduğu İl: İstanbul

Akademik Birimleri: Eğitim, Fen-Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Sanat ve Tasarım fakülteleri ile Adalet, İşletmecilik, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulları bulunuyor.   

Öğrenci Sayısı: 15.000 öğrencisi var. 

Akademik Personel Sayısı: 700 akademik personeli bulunuyor.

Burs Olanakları: Tam, yüzde 75, yüzde 50, yüzde 25 oranlarında bursları, ÖSYS Başarı Bursları, İlk Tercih İndirimi, Başarı, İhtiyaç, Sporcu, Mütevelli Heyet ve Kültür Eğitim Vakfı bursları var.

Yurt Olanakları: 211 yatak kapasiteli kız ve 148 yatak kapasiteli erkek öğrenci yurdu mevut. 

Öğrenci Kulübü Sayısı: 45 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Öğrenim ücreti: Fakülteler 36.850 TL ile 39.760 TL aralığında, MYO 19.800 TL. 

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), Kültür Koleji’nin 57 yıllık birikimiyle ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde verdiği eğitimi, sektörel iş birlikleri, uluslararası bağlantıları ve disiplinlerarası öğretim yaklaşımıyla kurgulamaktadır. İKÜ, paydaşı olduğu sektörden temsilcilerle eğitim ve öğretim sürecinde öğrencilerinin reel kesimin beklentilerine yönelik donanımla mezun olmasını hedeflemekte ve Erasmus+ Programı kapsamında tarafı olduğu Avrupa Staj Konsorsiyumu’nun sunduğu imkânlarla öğrencilerinin uluslararası deneyim kazanmasını desteklemektedir. Bilim, teknoloji ve sanatın akademik gelişimde gözardı edilmeyeceği inancıyla oluşturulan disiplinlerarası eğitim metotlarıyla farklı alanlarda da uzmanlık elde eden öğrencilerin çağdaş dünyaya yön verebilecek vizyon sahibi kişiler olarak yetişmesini amaçlamaktadır.

İletişim Bilgileri: www.iku.edu.tr  


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)