adscode
adscode

İstanbul MEM önünde 'proje okul' protestosu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Proje Okul" yönetmeliği adı altında bazı okullardaki öğretmenlerin yerlerini değiştirdiğini ileri süren bir grup öğrenci velisi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem…

İstanbul MEM önünde 'proje okul' protestosu
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'nın ?Proje Okul" yönetmeliği adı altında bazı okullardaki öğretmenlerin yerlerini değiştirdiğini ileri süren bir grup öğrenci velisi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Dilekçe veren öğrenci velileri, projenin keyfi ve hukuksuz olduğunu söyledi. Veliler, alkışlarla proje okul yönetmeliğini protesto etti.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Proje Okul" yönetmeliğine tepki göstermek isteyen yaklaşık 100 öğrencisi velisi saat 14.00 sıralarında Sultanahmet'teki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın İstanbul'da 155 okulu "Proje Okul" kapsamına alındığını ve bu nedenle de öğretmenlerin yerini değiştirildiğini ileri süren veliler, ?Okuluma, öğretmenime dokunma" şeklinde slogan attı. Kadıköy Anadolu Lisesi öğrenci velisi Hülya Şen, ?Aynı okulda 8 yılını dolduran öğretmen hangi gereklilikle yer değişikliğine zorlanıyor. Gelen öğretmen hangi kriterlere göre seçiliyor. Neden bu okullara kurumsal kimlikleri bozulacak, hafızaları silinecek şeklinde saldırılıyor. Eğitimi adeta yapboz tahtasına çeviren Milli Eğitim neyi amaçlamaktadır. Bu kargaşa yüzünden okullarda 3 haftadır sağlıklı ders yapılamıyor. Öğretmenleri topluca gönderilmesi öğrencilerin psikolojilerini bozdu. Proje okulları yönetmeliği derhal askıya alınmalıdır" dedi.

Öğrenci velilerine destek amaçlı gelen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ?AKP iktidarı Proje okullar adı altında kendi gerici anlayışını tüm okullara dayatmak istiyor. Kabataş'ın müdür yardımcısı 'Artık yer yerin imam hatip olması vakti geldi diyor' bu pervasızlığın uygulamadaki yansıması proje okullardır. Bu kanun teklifi meclise getirildiğinde biz O dönemde itiraz ettik. AKP, 2014 yılından beri başladığı bu projeyi devam ettiriyor. Neyi hedefliyorlar. Başarısız okulları proje okul adı altında yeni bir uygulamaya sokacağız derken, Türkiye 'de yapılan tüm sınavlarda en başarılı olan öğrencilerin okulları hedef haline getiriliyor. Öğretmenleri sürgün ediliyor. Yaklaşık 4 haftadır tüm okullarda ders boş geçiyor. Şu anda proje okullar Danıştay'ın verdiği bir kararla Anayasa Mahkemesi'ne gitti.

Normal bir hukuk devletinde Anayasa Mahkemesi'nin bu konu mahkemelik olduğu için hemen gündeme alması ve Danıştay'ın kararını uygulatması gerekiyor. Ancak Danıştay'ın kararı yok sayılıyor dedi. Bazı öğrenci velileri proje okul uygulamasının haksız olduğunu belirterek, bir an önce bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi .Alkışlarla 'Proje Okul' yönetmeliğini protesto eden öğrenci velileri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne delikçe verdi. Ardından veliler sessiz bir şekilde dağıldı.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)