adscode
adscode

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Balcı Vakfı

Rektör: Prof. Dr. Salih Aynural

Kuruluş tarihi: 2015

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (14 Bölüm), Meslek Yüksekokulu (14 Bölüm).

Öğrenci sayısı: 668 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 200 akademik personeli bulunuyor. 

Burs olanakları: ÖSYM başarı burs oranlarına ek olarak yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ve yüzde 100 oranlarında yöre ve tercih bursları veriyor.

Yurt olanakları: Kız ve erkek öğrenci misafirhanesi mevcut.

Öğrenci kulübü sayısı: 6 öğrenci kulübü var.

Öğrenim ücretleri: Fakülteler 28.900 TL, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu 25.900 TL, Meslek Yüksekokulu programları 14.900 TL ile 17.900 TL aralığında.   

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

Toplumun ihtiyacı olan bilim insanlarını ülkeye kazandırmak; bilgili, çağdaş, donanımlı, deneyimli, topluma yararlı, araştırmacı gençler yetiştirmeyi hedefleyen, bir yüksek eğitim kurumu ve mükemmeliyet merkezi olma amacını taşımaktadır. Ülkeyi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracak bir yüksek eğitim ortamı yaratmayı hedefleyen, özellikle sağlık ve yaşam bilimleri alanında disiplinlerarası bir anlayış ve bütüncül yaklaşıma odaklanarak, Türkiye’de yaşam kalitesinde olumlu farklılık oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla alanında uzman, deneyimli akademik kadrosuyla özel sektör ve devlet kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde; başta tıbbi bilimler olmak üzere tüm disiplinlerde evrensel düzeyde eğitim vermektedir.

İletişim Bilgisi: www.rumeli.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)