adscode
adscode

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Bilim ve Sanat Vakfı

Rektör: Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan

Kuruluş tarihi: 2008

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: İnsan ve Toplum Bilimleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İşletme ve Yönetim Bilimleri, İletişim, Hukuk, İslam Bilimleri olmak üzere 6 fakültesi, 3 enstitü, 1 Meslek Yüksekokulu bulunuyor. 

Öğrenci sayısı: 4.694 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 256 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Üniversiteye giriş başarı bursları kapsamında tüm bölümlerde yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50 ve yüzde 25 oranlarında öğrenim ücreti muafiyeti sunuluyor. Yüzde 100 burslu olan öğrencilerden yerleştirme puanlarına göre ilk 1000’de yer alanlara aylık 1000 TL nakit ödeme, yemek ve yurt bursu; ilk 2000’de yer alanlara aylık 700 TL nakit ödeme, yemek ve yurt bursu; ilk 5000’de yer alanlara yemek ve yurt bursu veriliyor. Ayrıca İlk Tercih, Akademik Başarı, Uluslararası Bakalorya (IB), Abitur Destek, Matura Destek ve Şehit Çocukları bursları bulunuyor. 

Yurt olanakları: 1260 kişilik yurt mevcut.

Öğrenci kulübü sayısı: 26 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 21 ülkeden 59 üniversite ile Erasmus Değişim Programı konusunda işbirliği, ayrıca 12 ülkeden 15 üniversite ile ikili anlaşması bulunuyor.

Öğrenim ücretleri: KDV dahil, Psikoloji ve Hukuk lisans programlarında 38.180 TL, diğer lisans ve hazırlık programlarında 34.900 TL, MYO programları için 21.000 TL.

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

Köklü geçmişi ile 1986 yılından bu yana eğitim ve düşünce hayatına katkı sağlayan Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi, güçlü akademik kadrosu ve imkânları, özgün, katılımcı, evrensel, özgürlükçü perspektifi ve zenginleşen ekibiyle öğrencilere parlak bir kariyer fırsatı sunuyor. ‘Gelecek ŞEHİR’de, ŞEHİR Dragos Kampüste’ sloganıyla öğrencilerini Dragos Kampüsü’nde bekleyen İstanbul Şehir Üniversitesi, yepyeni sınıfları ve laboratuvarları, zengin kütüphanesi, yurtları, spor tesisleri, farklı seçenekler sunan kafeteryaları ve restoranları, alternatif sosyalleşme ve çalışma alanları ile öğrencilere doğal, temiz ve huzurlu bir ortam sunuyor. Doğal ortamı korumak ve kampüsteki karbon salınımını minimuma indirmek amacıyla tamamı bisiklet kullanımına uygun olarak inşa edilen Dragos Kampüsü, bu yönüyle de Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Üniversite, 2016 yılında üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerinin teşvik edilmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde en girişimci ve yenilikçi ilk 50 üniversite arasında 15. sırada yer aldı.

İletişim Bilgisi: www.sehir.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)