adscode
adscode

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NDEN 15 TEMMUZ BİRLİK SEFERİ FOTOĞRAF SERGİSİ

İstanbul Şehir Üniversitesi 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan’ın geçtiğimiz yıl Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde denizden çektiği fotoğrafların…

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NDEN 15 TEMMUZ BİRLİK SEFERİ FOTOĞRAF SERGİSİ
Üniversite
Miting öncesinde yaşanan heyecanı ve coşkuyu konu alan sergi, 14 Temmuz Cuma günü İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü Konferans Salonu’nda açılacak.

İstanbul Şehir Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında “Birlik Seferi” adlı bir fotoğraf sergisi açılacak. Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan’ın geçtiğimiz yıl Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde denizden çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, miting öncesi yaşanan heyecanı ve coşkuyu konu alıyor. Birlik Seferi Fotoğraf Sergisi, 14 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü Merdivenaltı Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

“İnsanların dayanışma içinde olmak için çıktıkları yolculuğun öyküsünü belgeliyor”

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin 15 Temmuz darbe girişiminin neden olduğu toplumsal travmanın aşılması noktasında önemli bir işlevi olduğunu hatırlatan İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan, “Bu toplumsal rehabilitasyon sürecini izlemek ve fotoğraflamak üzere deniz yoluyla Yenikapı için yola çıktım. Benim gibi binlerce insan gemilerin Boğaz'daki seferlerini izleyerek Yenikapı Sahili’ne ulaştı ancak gemiler demir atamadı ve saatlerce denizde tur attılar. Ben de bu imkândan yararlanarak denizdeki coşku ve heyecanı fotoğraflamaya çalıştım. İnsanlar mitinge katılamadı ama denizde ayrı bir miting düzenlenmiş oldu. Herhalde İstanbul Boğazı'nda böyle bir olay yaşanmamıştır. Sergide yer alan fotoğraflar belgesel fotoğraf türünde. İnsanların bir arada olmak, birlik olmak ve dayanışma içinde olmak için çıktıkları yolculuğun öyküsünü belgeliyor” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)