adscode
adscode

İstanbul turizmde can suyu arıyor!

Pandemi kısıtlamalarının gevşetilmeye başladığı haziran ayına ilişkin otel dolulukları belli oldu.

İstanbul turizmde can suyu arıyor!
Milliyet Diyalog

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde faaliyetlerine geçici olarak ara veren şehir otellerinin büyük bölümü açılamadı. Yine otellerin büyük bölümünün hâlâ kapalı olduğu Akdeniz ve Ege, iç turizmle kımıldadı. TÜROB, Türkiye’nin Haziran 2020 doluluklarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 68.4 azalarak yüzde 21.2’ye gerilediğini açıkladı. Bu oran İstanbul’da yüzde 13.8 oldu.

İstanbul turizmde can suyu arıyor


Haziran verileri, can sıkıcı ama eminiz ki temmuz verileri çok daha iyi olacaktır. Ağustosta ise yabancı turistlerle tablo tümüyle pozitife dönüşecektir!..


Sarı yaz ise biraz da koronanın seyrine bağlı! Her şey olabilir!..

Gastronomi de çöktü!

TAVAK Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, “2020 yılı koronavirüsle birlikte gastronomi için bir çöküş yılı oldu” dedi ve ekledi: “Temmuz verilerine baktığımız zaman başta İstanbul olmak üzere gastronomide açılan firmaların en fazla yüzde 40’ı faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır. İstanbul ve Antalya’da birçok otel kapalı ve gastronomi faaliyetlerine ara verirken, İzmir ve Ankara gibi şehirlerimizde de bunu görmekteyiz. Bu açıdan 2020 yılında en azından TAVAK Vakfı olarak sektörün yüzde 40 oranında daralacağından ve işletmelerin kapanacağından hareket ediyoruz. Sektördeki toplam çalışan sayısının 1 milyon 264 bin 896 kişi olduğunu tahmin ediyoruz. Koronavirüsle birlikte sektörde çalışan en az 500 bin kişinin işsiz kaldığı ya da kalacağı öngörülüyor…”

Eyvah, eyvah diyor ve bir an önce işlerin açılmasını diliyoruz…

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)