adscode
adscode

İstanbul Üniversitesi 3 Farklı Konuda Kadın Buluştayına Ev Sahipliği Yapacak

İstanbul Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Mart Ayında 3 Farklı Konuda Kadın Buluştayına Ev Sahipliği Yapacak

İstanbul Üniversitesi 3 Farklı Konuda Kadın Buluştayına Ev Sahipliği Yapacak
Türkiye'den Haberler

Türkiye’de, 1989 yılında ilk defa İstanbul Üniversitesi’nde kurulan ve bir hakemli dergisi ile yüksek lisans programı bulunan Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, mart ayı içerisinde 3 farklı konuda kadın buluştayı düzenleyecek.

 

 

Merkez Müdürü Doç. Dr. Mehtap Demir Güven tarafından düzenlenen Kadın Buluştayı serisinin ilk günü 8 Mart’ta İstanbul Valiliği paydaşlığında gerçekleşecek. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla “İstanbul Çalışma Hayatında Kadın” başlığındaki buluştayın konuşmacıları; Hatice Nur Yerlikaya, Oya Narin (Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı), Burcu Güneş (Sanatçı), Gülsüm Tatar (Sporcu-Boksör), Haticenur Gündoğdu (Pilot), Hayrünisa Taşçı (Uçak Teknisyeni), Neşe Coşkun (Pazarcı) tecrübelerini ve yaşadıklarını paylaşacaklar. Ayrıca Kadın Buluştayının ilk gününde sanatçı Burcu Güneş mini bir dinleti sunacak.

 

İ.Ü. Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin 9 Mart’a gerçekleşecek ikinci Kadın Buluştayında ise “Ekonomide, Sağlıkta ve Siyasette Kadın” paneli gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı Politikalar kurullarında görev yapan Prof. Dr. Hatice Karahan ekonomide kadının yeri, Dr. Zülfiye Füsun Kümet sağlıkta kadın ve Avukat Ayşe Türkmenoğlu Siyasette kadın başlıklarında konuşma yapacaklar.

 

Yine 9 Mart tarihinde gerçekleşecek üçüncü Kadın Buluştayının konuğu KAGİDER başkanı Emine Erdem olacak. “Türkiye’de Mentörlük ve Kagider’in Çalışmaları” başlıklı çevrimiçi konferansta aynı zamanda KAGİDER ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde başlatılacak kız öğrencilere yönelik Mentörlük projesinin hedefleri anlatılacak.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)