adscode
adscode

İstanbul Üniversitesi'nden Çapa Açıklaması!

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NÜN ÇAPA YERLEŞKESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI:

İstanbul Üniversitesi'nden Çapa Açıklaması!
Eğitim

 

İstanbul’da 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen deprem sonrası, İstanbul Üniversitesi yönetimi, eğitim ve öğretim binalarının güvenliği ve depremden hangi oranlarda etkilenildiğiyle ilgili uzmanlar nezaretinde geniş çaplı teknik bir çalışma başlattı. Bu bilimsel çalışmada, İstanbul Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan uzmanlar görev aldı.

Uzmanların çalışmaları sonucunda İstanbul Üniversitesi Çapa yerleşkesinde yer alan Diş Hekimliği Fakültesi binalarında hem deprem hem de fiziksel şartlardan kaynaklı önemli yapısal hasar bulunduğu tespit edildi ve binaların tahliyesine karar verildi.

Hulusi Behçet Kütüphanesi binasının yapım yılı, malzeme kalitesi ve kullanım amacı dikkate alınarak yapılacak performans analizleri neticesinde karar verilmesi gerektiği uzmanlarca belirtildi. İstanbul Valiliği de bu konuda gerekli değerlendirmeleri yaparak son kararın İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından alınmasını uygun buldu.

İstanbul Tıp Fakültesi Temel Bilimler Bölümü binasında bakanlık teknik ekiplerinin incelemeleri sonucunda deprem kaynaklı bir hasara rastlanılmamış olduğu belirtilmekle birlikte, İstanbul Valiliği binada eğitim ve sağlık hizmetlerinin devamına ilişkin kararın İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünce verilmesi gerektiğini beyan etti.

Bu gelişmeler üzerine İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü yönetimi ve ilgili fakültelerin yöneticileri durum değerlendirmesi yaparak; İstanbul Üniversitesi mensuplarının, öğrencilerinin ve hastalarının emniyeti ve güvenliği için Hulusi Behçet Kütüphanesi binası ile Tıp Fakültesi Temel Bilimler bölümü binasında gerekli tedbirleri vakit kaybetmeksizin almayı uygun buldu. Alınan tedbirler ve bundan sonra uygulanacak yol haritası hem İstanbul Üniversitesi öğrencileri hem de mensuplarıyla paylaşıldı.

Buna göre İstanbul Üniversitesi Çapa yerleşkesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamadan devam etmesi için İstanbul Üniversitesi’nin imkânlarının sonuna kadar kullanılması, gerekli planlamalar yapılarak hiçbir aksamaya meydan verilmemesi kararlaştırıldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)