adscode
adscode

İstanbul'a 442 km. daha bisiklet yolu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kullanımını arttırmak, sağlık, çevre ve ekonomiye katkı sağlamak için kent genelinde yaptırdığı bisiklet yollarını artırmayı hedefliyor.

İstanbul'a 442 km. daha bisiklet yolu
Türkiyeden Haberler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kullanımını arttırmak, sağlık, çevre ve ekonomiye katkı sağlamak için kent genelinde yaptırdığı bisiklet yollarını artırmayı hedefliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şuana kadar Avrupa Yakası’nda 67,8 km. bisiklet yolu yapılırken Anadolu Yakası’nda ise 52,2 km. bisiklet yolu hayata geçirildi. Araç-bisiklet paylaşımlı bisiklet yolu ise 35 km.’ye çıkarıldı. 

Hedef bin 50 km.
 
İBB, İstanbul genelinde uygulama projeleri tamamlanan 442 km.’lik bisiklet yolu güzergahı için de çalışmalara başladı. Bu bisiklet yolu güzergahının 314,5 km.’si Avrupa Yakası’na, 127 km.’si Anadolu Yakası’na yapılmak üzere planlandı. İBB, uygulamaya geçilecek bisiklet yollarına ek olarak 413 km.’lik yeni bir bisiklet yolu planı çalışmalarına da başlanıldığını belirtirken, 2023 yılında İstanbul’un bisiklet yolunun bin 50 km.’ye ulaşacağını ifade etti. Bisiklet yolu çalışmalarının yanında İBB şirketi İSPARK’ın bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için hayata geçirdiği çalışması Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi de (İSBİKE) 2013 yılından bu yana hızla artmaya devam ediyor. İlk olarak 2013 yılında Bostancı - Kartal sahil yolunda hayata geçirilen projede Maltepe Dolgu alanı da dahil olmak üzere 23,5 km.’lik hat üzerinde 14 durak ve 140 bisiklet bulunuyor. 2016 Nisan ayında Avrupa yakasında açılan bisiklet paylaşım hattında, 5 km. hat üzerinde 5 durak ve 60 bisiklet hizmet veriyor. 2017 yılında ise İSBİKE alanlarında bulunan bisiklet sayısı bine ulaştı. 2018 yılına kadar bu sayının 3 bine ulaşması hedefleniyor. 


Vatan

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)