adscode
adscode

İstanbul’u kıskaca aldı!

Denizlerin en dayanıklı, en sert canlıları olan yengeçlerin en güçlüsü ‘Dev Japon Örümcek Yengeci’ İstanbul’a geldi.

İstanbul’u kıskaca aldı!
Etkinlikler

Yoğun ilgi gören dev yengeç görenleri şaşkına çeviriyor. Türkiye’ye ilk kez gelen ve yetişkinlerinin tek kıskacı bir timsahın çenesinden daha kuvvetli olan dev yengecin gücü özel bir mekanizmayla da denenebiliyor.

 

Kimileri onun için yaşayan en çekici deniz canlısı diyor, kimileri en korkuncu. Kimiyse onun için dünyalı değil o bir uzaylı diyor. Dev Japon Örümcek Yengeci adından da anlaşılacağı gibi Japonya’da, sadece Pasifik Okyanusu’nun 500 metre derinliğinde yaşayan dünyanın en büyük yengeç türü. Endemik (o coğrafi bölgeye ait) tür sayılabilecek bu dev yengeç okyanusun derinliklerinde 100 yıl yaşayabiliyor. Japon Örümcek Yengecinin yetişkin bireylerinin kol açıklığı 4,5 metreyi, vücut ağırlıkları ise 20 kg’yi bulabiliyor. Bu muhteşem canlı cüssesi ve ağırlığı nedeniyle “Crabzilla” (Yengeçzilla) olarak anılyor. İstanbul’a ilk kez SEA LIFE Akvaryum’a gelen yengeç henüz ergen ama onun bile kol açıklığının boyu 1 metreden fazla.  




Timsahtan daha güçlü yenge
cin gücü özel bir mekanizmayla denenebiliyor 
 

Dev Japon Örümcek Yengeci’nin getirildiği özel akvaryumun hemen yanında bulunan mekanik bir cihaz, akvaryum ziyaretçilerinin dev yengecin gücünü test etmesini sağlıyor. Yengecin gücüyle eş değer kuvveti olan alet pense benzeri sıkılmaya çalışılan ve yengecin gücü kadar direnç gösteren bir alet. Bu alet yengece bağlı değil ve asla ona zarar vermiyorAkvaryumun küratörü Çağdaş Güven Işık “Timsahların dünyadaki en kuvvetli çeneye sahip olduğunu biliyoruz. Erişkin bir Japon Örümcek Yengeci’nin kıskaç kuvveti bir timsahın çenesinden çok daha güçlü. Eğer bir Japon Örümcek Yengeci timsah boyunda olsaydı yalnızca bir kıskacı ile timsahın çenesinin uyguladığı kuvvetten çok daha fazla kuvvet uygulayabilir.” dedi 
 

İçerisinde akıllı ahtapot, Avrupa’nın en geniş köpekbalığı ailesi, piranalar, rengarenk tropik okyanus balıkları gibi 15 binin üzerinde deniz canlısı bulunan ve İstanbul’un en uzun Okyanus Tüneli’ne sahip  SEA LIFE Akvaryum’un ailesine katılan en yeni tür Dev Japon Örümcek Yengeci, Forum İstanbul’da bulunan SEA LIFE Akvaryum’da haftanın 7 günü görülebilir. İnternetten alınan biletlerde de %20’ye kadar varan indirim elde edilebiliyor. 


 

Ayrıntılı bilgi SEA LIFE Akvaryum’un resmi internet sitesi www.visitsealife.com/istanbul ve 0212 640 20 15 numaralı telefondan alınabiliyor. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)