adscode
adscode

İşte 2014 YGS Konuları ve Son 5 Yılda Çıkan Tüm Sorular

2014 YGS Sınavına az bir zaman kaldı.Adaylar çalışmalarını hızlandırırken, geçtiğimiz yıllarda çıkan soruları da incelemelerinde fayda var.İşte 2014 YGS konular ve geçtiğimiz 5 yıl içinde çıkmış tüm sorular;

İşte 2014 YGS Konuları ve Son 5 Yılda Çıkan Tüm Sorular
ÖSYM



Geçmiş Yıllara Ait Sınav Soru ve Cevapları İçin Tıklayın!

2014 YGS konuları

TÜRKÇE:
Ygs Türkçe testi yorum sorularının ağırlıkta olduğu bir test. Bilgi soruları sınavın yaklaşık olarak %25′ini oluşturuyor. Fakat yorum sorusu deyip geçmemek gerek. Özellikle ÖSYM’nin son yıllarda yaptığı sınavlarda adayları oldukça zorladığını gözlemliyoruz. Yorum soruları gerek uzun oluşları gerek zaman alması sebebiyle adayda sınav esnasında kaygı oluşturmakta.

2014 YGS Türkçe testine çalışan adaylar için tavsiyemiz yorum soruları için mümkün olduğunca kitap okumaya özen göstermeleri ve özellikle 2013 yılına bakarak bilgi sorularının yoğun olma olasılığına karşı 2014 Ygs Türkçe Konuları‘nı iyi bilmeleri.

Paragraf (Yardımcı Düşünce) 8

Paragraf (Ana Düşünce) 5

Dil Bilgisi - Karma Dil Bilgisi 5

Paragrafta Yapı 3

Paragraf (Anlatım Teknikleri) 4

Cümle Anlamı (Kavramlar) 1

Sözcük Anlamı 3

Cümle Yorumu 4

Cümle Anlamı (Karma) 2

Anlatım Bozukluğu 1

Noktalama İşaretleri 1

Ses Bilgisi 1

Yazım Kuralları - Noktalama İşaretleri 2

MATEMETİK:
Matematik testi YGS’de adayların daha çok temel işlemsel kabiliyetlerini, matematiksel becerilerini ölçen ve aynı zamanda adayların en çok zorlandığı derslerin başında geliyor. Matematik testi bir çok adayın gözünü korkutsa da aslında YGS de çıkan soruların bilgi ağılıklı olmadığını bilip konu ve soru çözümleri düzenli bir şekilde yapıldığı taktirde başarıya ulaşılabilecek bir ders niteliğinde. Çalışılma ile netlerin doğru orantılı olan Matematik testi çalışıldıkça başarı getiren bir ders niteliğinde.

2012 Matematik testinin müfredata uygun bir biçimde hazırlandığını ve sınava ortalama bir şekilde sınava hazırlanan öğrencinin hemen hemen kolaylıkla çözebileceği bir test olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle 2011 Ygs’ ye göre 2012 Ygs’ nin daha kolay olduğu adaylarca da bilinmekte.

Basamak Kavramı

Taban Aritmetiği

Bölme-Bölünebilme

OBEB-OKEK

Rasyonel Sayılar

Sıralama-Basit Eşitsizlikler

Mutlak Değer

Üslü İfadeler

Köklü İfadeler

Oran-Orantı

Denklem Çözme

Problemler

Mantık

Kümeler

Bağıntı-Fonksiyon

İşlem-Modüler Aritmetik

Permütasyon-Kombinasyon-Olasılık

GEOMETRİ:
Geometri sorularına baktığımızda genel olarak zor ve kolay soruların dengeli bir şekilde dağıldığını söyleyebiliriz. Sorularda geçen yıllardan farklı olarak üçgen, çok gen vs şekilli sorulardan ziyade daha çok yazılı sorular ile karşılanıldı. Bunun dışında yeni müfredatta yer alan ve adayların zorlandıkları vektörler konusundan soru gelmediği dikkat çeken noktalar arasında.

2012 Ygs Geometri sorularının değerlendirmesini yapmak gerekirse; soruların çok kolay sorular olmadığı, orta ve üzeri seviyede sorular sorulduğu uzmanlar tarafından belirtilenler arasında. Adaylara önerimiz Geometriye çalışırken tüm konulardan soruların sürekli çözülmesi ve tüm soru tiplerinin öğrenilemesi yönünde olacaktır ek olarak Lys kitaplarından çalışmak daha yararlı olacaktır.

Bu bilgilerden sonra 2014 Ygs Geometri Konuları‘na geçelim. Aşağıda tablo olarak konuları inceleyebilirsiniz. Konular 2013 YGS’ye göre oluşturulmuş olup 2014 YGS’de çıkması en muhtemel konulardır. Soru sayıları 2013 YGS’ye aittir.
Üçgende Açı 0

Üçgenler 0

Yamuk 1

Kare 1

Dikdörtgen 1

Üçgende Açı-Kenar Bağıntıları 0

Çokgenler 1

Çember-Daire 1

Katı Cisimler 1

Doğrunun Analitiği 0

Analitik Geometri 2

Simetri-Döndürme 0

ÇIKAN SORULAR 8

TARİH:
Ygs de son test olan Sosyal Bilgiler testinin ilk bölümünde Tarih testi bulunmakta. 2014 Ygs de Tarih bölümünde adayları neler bekliyor. Elbetteki adayların Ygs Tarih bölün de başarıya ulaşmaları için en önemli nokta 2014 YGS Tarih Konuları.

2014 YGS Tarih Konuları

Yakınçağ'da Avrupa 1

Kurtuluş Savaşına hazırlık dönemi 2

Kurtuluş Savaşı Muharebeleri 1

İnkilaplar 1

Mondros Ateşkes Antlaşması ve Sonrasındaki Gelişmeler 0

Mustafa Kemal’in Çalışmaları ve Amasya Genelgesi 0

Erzurum ve Sivas Kongreleri 0

Amasya Görüşmesi, Son Osmanlı Mebusan Meclisi’nin Toplanması 0

Misak – ı Milli ve İstanbul’un İşgali 0

I. Dönem TBMM, TBMM’ye Karşı Ayaklanmalar 0

Sevr Antlaşması 0

Lozan Antlaşması 0

Cumhuriyetin İlanı, Halifeliğin Kaldırılması 0

Jeopolitik Konum 1

Atatürk Devrimleri 1

Türk Dış Politikası 1

TOPLAM 15

COĞRAFYA:
Tarih testinden sonra Coğrafya testi bulunmakta. 2014 YGS Coğrafya Konuları adayların sınavda coğrafya bölümünde başarılı olabilmeleri için bilinmesi gereken bilgiler arasında. Adayların başarıya ulaşmak için ilk olarak Ygs Coğrafya testinin genel özelliklerini bilmeleri gerekmekte.

Ygs Coğrafya testi genel olarak güncel bilgiler ve yüz ölçümü ie ilgili soruların çıktığı bir test.

Rüzgarlar 1

Türkiye’nin İklimi 1

İç Kuvvetler 1

Toprak Tipleri 1

Dış Kuvvetler 1

Doğal Afetler 1

Nüfus 1

Ortak payda: Bölge 1

Ulaşım Yolları 1

Çevre ve İnsan 1

Coğrafya’ nın Bölümleri 1

TOPLAM 12

FELSEFE:
Felsefe testi Sosyal Bilimler testi içerisinde yer alan, 9 sorunun yer aldığı bir testtir. Özellikle 2011 Ygs’de yer alan “meşhur fili soru” gibi vakalardan sonra Felsefe, sınavın ilgi çekici testlerinden biri oldu. Test; sayısal adayların en çok zorlandığı test olarak da dikkat çekiyor. Adayları çok fazla bilgi sorusuyla karşı karşıya bırakmasa da uzun paragrafları, yoğun düşünme gerektiren soruları ile zorluyor.

Bilgi Felsefesi 1

Bilim Felsefesi 1

Varlık Felsefesi 1

Ahlak Felsefesi 1

Siyaset Felsefesi 1

Sanat Felsefesi 1

Din Felsefesi 0

TOPLAM 8

FİZİK:


Basınç 1

Isı ve Sıcaklık 2

Doğrusal Hareket 1

Dinamik 1

İş ve Enerji 1

Elektrik 3

Mıknatıslık 1

Optik 1

Ses 1

Sıvıların kaldırma ilkesi 1

Toplam 14

KİMYA:
Bileşikler 4

Kimyasal Değişimler 2

Çözünürlük 2

Hayatımızdaki Kimya 1

Madde ve Özellikleri 1

Atomun Yapısı 1

Periyodik Cetvel 1

Maddelerin Ayrıştırılması 0

Toplam 13

BİYOLOJİ:

Canlıların Ortak Özellikleri 0

Canlıların Temel Bileşenleri 1

Hücrenin Yapısı 2

Hücre Bölünmeleri 1

Nükleik Asitler 0

Metabolizma 1

Bakteri 2

Canlıların Sınıflandırılması 0

Ekoloji 2

Duyu Organları 1

Mitoz-Mayoz Hücre Bölünmeleri 0

Kalıtım-Evrim 1

Bitki Fizyolaojisi 1

Vücudumuzdaki Sistemler 0

Endokrin Sistem 1

Toplam 13

 Radikal

UZMANLARDAN YGS TÜYOLARI
YGS adaylarına “Başarıya ulaşmak için bu dönemi çok iyi değerlendirin. Heyecanınızı yenin, planlı çalışın, tekrar yapın” önerisinde bulunan uzmanlar, ailelere de şu uyarıları yaptı:
“Öğrencilere baskı yapmayın. Başkalarıyla kıyaslamayın.”
Üniversiteye geçişte ilk aşama olarak uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) bir ay kaldı. YGS, 23 Mart’ta yapılacak. Sınav günü yaklaştıkça öğrenci ve velilerdeki kaygı düzeyi de artıyor. Uzmanlar ise ölçülü kaygının olumlu etkileri olduğunu ancak öğrencinin başkalarıyla karşılaştırılması, “kesin kazanacasın, sana güveniyoruz” gibi iyi niyetli ifadelerin olumsuz kaygıya neden olacağını söyledi. Fen Bilimleri Dershanesi Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt ve Uğur Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil’in önerileri şöyle:

HER GÜN DENEME SINAVI ÇÖZÜN
- Sınav konularının büyük bir çoğunluğu bittiği için her gün mutlaka tüm sınav konularını içeren 160 soruluk deneme sınavı çözün. Bu denemeyi çözerken sınav süresini mutlaka gerçek sınav süresine göre ayarlayın. Denemeler sınav kaygınızı da düzenlemenize yardımcı olur. - Hedeflerinize odaklanmak, sınavla ilgili olumsuz fikirler yerine olumlu ve kendinizi motive edecek fikirler geliştirmek, sizi ders çalışmaya motive eder. - Programınızda mutlaka dinlenmeniz için de zaman olmalı. Örneğin her gün arkadaşlarınızla görüşüyorsanız bunun yerine haftada bir gün görüşün. - Fiziksel-psikolojik anlamda zarar verme ihtimali olan her etkinlikten uzak durun.

YÜKSEK BEKLENTİ GÜVENSİZLİK YARATIR

- Sınav kavramı kaygı yaratır. Ölçülü kaygının sınava hazırlık sürecinde olumlu etkisi var. Yüksek kaygı ise kişiyi olumsuz olarak etkileyebilir. - YGS, kişiliği veya tümüyle başarıyı ölçen bir sınav değil. Merkezi sınavlar o anki performansı sorulan sorular doğrultusunda ölçer. Olumsuz sonuç bile olsa, tüm bunların hayatın bir deneyimi olduğunu belirtmek önemli. Sadece sınavın kazanılmasıyla, ‘başarılı insan’ tanımının oluşmadığı unutulmamalı. - Çocuğunuzun geleceğine dair beklentilerini sık dile getirmek, sınavın yaşamdaki en önemli dönüm noktası olarak ifade etmek, kaygıyı arttırabilir. - Çocuğunuzu, olumlu olarak değerlendirilen örneklerle kıyaslamak, motivasyonunu yükseltmek yerine olumsuz duygular yaratabilir. Çocuğunuz tek ve özeldir, başarı ölçütü yine kendisidir. - “Senin için bu sene emekli oldum”, “Seni zor şartlarda dershaneye gönderdik ve özel ders aldırdık”, “Sorunlarımızı bütün sene boyunca sana yansıtmadık” gibi fedakarlık belirten cümleler, “Bu sınavı kazanmaman durumunda...”, “Herkes senin şu okulu kazanmanı bekliyor yoksa rezil oluruz...” gibi tehdit olarak algılanabilecek cümleler olumsuz duygular ve baskı yaratabileceği unutulmamalı. - Sınava kısa bir süre kala ev ortamında farklı davranılmaması gerekiyor. Olağanüstü hal ilan edilmemeli. Her zamanki aile düzeni nasılsa o şekilde davranmak uygun olan davranış şeklidir.

Geçmiş Yıllara Ait Sınav Soru ve Cevapları İçin Tıklayın!

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)