adscode
adscode

İşte azmin zaferi

Uludağ Üniversitesi (UÜ) personelinden 53 yaşındaki Tahir Korkmaz iki sene önce kazandığı UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu gayreti ve düzenli çalışması sayesinde bugün birincilikle bitirdi.

İşte azmin zaferi
Üniversite
Uludağ Üniversitesi’nde diploma törenleri devam ediyor. Üniversiteden mezun olmaya hak kazanan öğrenciler mezun olur olmaz gerçek diplomalarını almanın mutluluğunu yaşıyor.

UÜ Teknik Bilimler MYO öğrencilerinden Tahir Korkmaz ise diğer öğrencilerden biraz daha farklı bir sevinç yaşıyor. Çeşitli nedenler ile liseden sonra okuyamayan UÜ Teknik İşler Daire Başkanlığı personeli Tahir Korkmaz, 2014 yılında kazandığı UÜ Teknik Bilimler MYO Gaz ve Tesisatı Teknolojileri Bölümü’nde derslerine dört elle sarıldı ve okulunu 287 öğrenci arasından birincilikle bitirdi.

Üniversitede çalışmanın kendisi için bulunmaz bir fırsat oluşturduğunu vurgulayan Korkmaz, “Üniversitenin akşam derslerine gidebileceğimi öğrendim. Araştırdım ve gündüz çalışıp, akşam derslere girmenin kendim için de bir sıkıntı oluşturmayacağını gördüm. 2014 yılında üniversite sınavlarına girdim. Uludağ Üniversitesi’nde çalışmam nedeniyle burada bir bölüm kazanmak istiyordum. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Gaz ve Tesisatı Teknolojileri Bölümü’nü kazandım. Öğrenciliğimi doyasıya yaşayamadığım için de derslerime dört elle sarıldım. Gündüz çalıştım, akşam da derslere girdim. Hafta sonları ve boş zamanlarımda derslerimi tekrar ettim. Verilen ödevleri en iyi şekilde yapmaya gayret ettim. Sonunda da okulumu birincilik ile bitirmeyi başardım. Bana destek veren aileme, hocalarıma ve öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.




HEDEFİ MAKİNE MÜHENDİSİ OLMAK

Okulda arkadaşları ile çok iyi anlaştığını, hocalarının da kendisine çok yardımcı olduğunu kaydeden Tahir Korkmaz, “Üniversitede çalışmak zaten bana ayrı bir kolaylık sağlıyordu. Elbette dezavantajlı durumlarda kaldığım da oldu. Fakat çok çalışarak, sabrederek ve azmederek hepsinin üstesinden geldim. Planlı ve disiplinli çalıştığınız zaman başaramayacağınız hiçbir şey yok. Öğrenci arkadaşlarıma da bunu hep söyledim. Bundan sonra da hedefim makine mühendisliğini kazanmak. Petrol veya enerji mühendisliği bölümlerini de önceleri düşündüm. Fakat Uludağ Üniversitesi’nde okumak istediğim için makine mühendisliğini kazanmak istiyorum. Dikey Geçiş Sınavı’na hazırlanacağım. İnşallah bundan sonra da makine mühendisliğini kazanacak ve o alanda yoluma devam edeceğim” diye konuştu.

Tahir Korkmaz’ın eşi Hatice Korkmaz da eşinin çok azimli olduğunu ve derslerine çok disiplinli bir şekilde çalıştığını söyledi. Sadece kendisinin ders çalışmakla kalmayıp, öğrenci arkadaşlarını da çalıştırdığını vurgulayan Hatice Korkmaz, bundan sonraki eğitim hayatında da eşini sonuna kadar destekleyeceğini ifade etti.

UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, dönem birinciliğini Figen Nas isimli öğrenci ile paylaşan Tahir Korkmaz’a diplomalarını ve hediyelerini takdim ettiler.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)