adscode
adscode

İşte Çin'de 2017'nin 10 büyük bilimsel gelişmesi!

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, bugün 2017 yılında Çin'in kaydettiği en önemli 10 bilimsel gelişmenin yer aldığı listeyi açıkladı.

İşte Çin'de 2017'nin 10 büyük bilimsel gelişmesi!
Dünyadan Haberler
Listede ilk üç sırada, gezegenler arasında binlerce kilometre mesafede kuantum dolanıklık, anahtar dağıtımı (kriptografi) ve ışınlama işlemleri, canlı virüsün doğrudan aşıda ve tedavide kullanılması ve iki ağır tılsım kuarka sahip yeni atom altı parçacığının (Xicc++) keşfi bulunuyor.

Çin'de temel bilimlere dair araştırmalar, ülkenin inovasyona dayalı gelişmesinde önemli bir zemin olarak kabul ediliyor. Bu alandaki araştırmalarda, son yıllarda büyük mesafe katedilirken, özellikle 2017 yılında kuantum alanında büyük atılım gerçekleştirildi.

Tsinghua Üniversitesi'nden Fizik Profesörü Wang Xiangbing, binlerce kilometre mesafede yapılan kuantum anahtar dağıtımının ve kuantum ışınlamanın, aynı mesafede fiber kablo üzerinden gerçekleştirilen kuantum haberleşmeden 20 kat hızlı olduğunu söyledi. Wang, bunun ayrıca tüm yerküreyi kapsayan, gökyüzüyle yeryüzünü birleştiren kuantum şifreleme iletişim ağının inşası için de güçlü bir teknolojik destek verdiğini belirtti.

Listede, ayrıca, Çinli bilim insanlarının katkıda bulunduğu çalışmalar neticesinde kuantum, fizik ve biyoloji alanlarında elde edilen başarılara da yer verildi.

Çin Uluslararası Radyosu 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)