adscode
adscode

İşte Yeni Dönem TEOG Sınav Tarihleri

Ortaokulların 8'inci sınıflara Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen ortak sınav tarihleri belli oldu.

İşte Yeni Dönem TEOG Sınav Tarihleri
Sınavlar
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip imzasıyla illere gönderilen yazıda TEOG kapsamında ilk dönem sınavlarının kasım ayının, ikinci dönem sınavının ise nisan ayının son haftasında yapılmasının planlandığı belirtildi. Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden, bir dönemde iki sınav yapılanların ilk, üç sınav yapılanların ise ikinci yazılılarının ortak uygulanacağı bildirildi.

Merkezi sınavlarda kapsam birlikteliğinin sağlanması amacıyla, öğretmenlerin yıllık ders planı uygulamalarında, hazırlanan ders çizelgelerini dikkate almaları istendi.

2014-2015 eğitim öğretim yılında birinci dönem merkezi yazılıların 2014 Kasım ayının son, ikinci dönem sınavlarının ise 2015 Nisan ayının son haftasında yapılmasının planlandığı belirtildi.

Kesin sınav tarihlerinin ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacağı duyuruldu.

Birinci dönem sınavlarda çıkacak soruların eğitim öğretim yılı başından, sınav tarihine kadar yapılan ders konularını, ikinci dönem sınavlarının ise eğitim öğretim yılı başından itibaren sınav tarihine kadar yapılın ders konularını içereceği açıklandı.
Hürriyet

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)