adscode
adscode

İSTEK Okulları “Duygusal Zeka Odaklı Temel Yaşam Becerileri Programı” tasarladı

İSTEK Okulları, öğrencilerinin akademik (IQ) ve duygusal zekasını (EQ) eş zamanlı olarak geliştirmek amacıyla yenilikçi ve özgün bir eğitim programı tasarladı.

 İSTEK Okulları “Duygusal Zeka Odaklı Temel Yaşam Becerileri Programı” tasarladı
Okullardan Haberler
Türkiye’de ilk kez bir eğitim kurumu tarafından geliştirilen ve uygulanan programın adı “Duygusal Zeka Odaklı Temel Yaşam Becerileri Programı.”

Program, ülkemizde ve yurtdışında uygulanmakta olan duygusal zeka odaklı eğitim programları arasında Türkiye’de ilk kez bir eğitim kurumu tarafından tasarlanmış özgün bir program.

Programın amacı; öğrencileri başarılı ve mutlu bir geleceğe taşıyacak olan akademik, sosyal ve duygusal becerileri ve yeterlilikleri kazandırmayı amaçlayan yenilikçi bir okul anlayışı yaratmak.

Program kapsamında ele alınan duygusal zeka odaklı temel yaşam becerileri, sadece sosyal ve duygusal öğrenme becerileri ile sınırlı olmayıp öğrencilerimizin, akademik öğrenme becerilerini de geliştirecek olan duygusal zeka beceri boyutlarını kapsıyor.

Bunun yanı sıra, duygusal zeka odaklı temel yaşam becerileri programı MEB öğretim programlarının hedefleri doğrultusunda mevcut öğrenme ve öğretme süreci ile eşzamanlı yürütülen ilk program olma özelliği taşıyor.

Program kapsamında öğrencilere akademik, duygusal ve sosyal öz bilinç-öz yönetim, motivasyon ve empati, sosyal beceriler başlıkları altında duygusal zeka odaklı temel yaşam becerileri kazandırılması hedefleniyor.

Program öğretmenleri ve velileri de kapsıyor. Öğretmenlerin, konusunda uzman eğitimciler ve Prof. Dr. Hasan Bacanlı tarafından konuyla ilgili eğitimlerini tamamladı. Veliler ise İSTEK Okulları tarafından tasarlanan ve içerikleri oluşturulan “öğrenme günlükleri” ile çocuklarıyla eş zamanlı bir şekilde sürece dahil oluyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)