adscode
adscode

İşyerlerine Önemli Ayarlamalar

Hazırlanan yönetmelik taslağına göre 2013 yılında Türkiye’deki tüm işyerlerine ısı, ışık, gürültü ve karakter ayarı geliyor. Taslaktaki yenilikler arasında çalışanın bileklerini dayayabileceği özel desteklerden,…

İşyerlerine Önemli Ayarlamalar
Haberler





Yeni yılda uygulamaya girmesi planlanan yönetmelik taslağı çalışanın oturduğu yerden, bilgisayardaki yazı karakterine kadar şu yenilikleri getiriyor:
GÖZ MUAYENESİ ZORUNLU
· Ekranlı araçlarla çalışmaya başlamadan önce, yapılan risk değerlendirmesi sonuçlarına göre işyeri hekimince belirlenecek düzenli aralıklarla ve en fazla 2 yılda bir, ekranlı araçlarla çalışmadan kaynaklanabilecek görme zorlukları yaşandığında çalışanın göz muayenesi yapılacak.
BÜYÜK PUNTOLU KARAKTER DÖNEMİ
· Bilgisayar ekranında görünen karakterler, kolayca seçilir şekil ve formda, uygun büyüklükte olacak. Satır ve karakterler arasında yeterli boşluk bulunacak.· Ekran görüntüsü titremeyecek. Parlaklık ve karakterlerle arka plan arasındaki kontrast, çalışan tarafından kolaylıkla ayarlanabilecek. · Ekranda kullanıcıyı rahatsız edebilecek yansıma ve parlamalar olmayacak. Klavyenin çalışanın el ve kollarının yorulmaması ve rahatça çalışabilmesi için ekrandan ayrı ve hareketli olması sağlanacak. Klavyenin ön tarafına, çalışanın bileklerini dayayabileceği özel destek konulacak.

hürriyet - haberin devamını okumak için tıklayın





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)